Matchrapport: Vallentuna – Strömsbro HC

En bortamatch mot Vallentuna väntade på söndagseftermiddagen. Strömsbro inledde bra och hade ledningen med 0-2 men Vallentuna vände på steken och vann till slut med 4-2.

Efter den första perioden såg matchen ut att sluta till favör för bortalaget Strömsbro. Casper Evertsson och Pontus Edman gav Rallarbo en tvåmålsledning, en ställning som stod sig till slutet av den andra perioden. Trots att Strömsbro hade en återkommande prenumeration på platsen i utvisningsbåset kunde inte Vallentuna spräcka målnollan till en början. Men när man får till en kontring kunde Jacob Lundin skicka in reduceringen till 1-2 med ungefär två minuter kvar av mittenakten.
Tredje perioden hann knappt börja innan hemmalaget kunde kvittera till 2-2 genom Wilhelm Stoor. Det gav de rödklädda ny energi och man kunde även ta ledningen med 3-2 ungefär åtta minuter senare. Marcus Abrahamsson fastställde resultatet till 4-2 med ungefär sju minuter kvar av matchen. Rallarbo tog ut målvakten i ett försök att få in en kvitteringspuck men tyvärr lyckades man inte med den bedriften.
I och med att Vallentuna vann matchen gick man också om Strömsbro i tabellen och Strömsbro ligger nu på en sjätte plats.

IF Vallentuna BK – Strömsbro HC 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)
Skott: 22-27 (4-10, 11-5, 12-4)
Utv: 4-8 (2-2, 0-6, 2-0)
Publik: 106

0-1 (08:22) Casper Evertsson (Linus Bergander, Adam Nilsson)
0-2 (18:29) Pontus Edman (Fredrik Strid, Viktor Svensson)
1-2 (38:09) Jacob Lundin (Gustav Jansson)
2-2 (40:50) Wilhelm Stoor (Jacob Lundin)
3-2 (49:00) Fredrik Nordmark (Erik Stenbacka, David Hoszek)
4-2 (53:27) Marcus Abrahamsson (Oscar Jahnstedt, Viktor Trojmar)