Matchrapport: Strömsbro HC – Hammarby IF

I en svängig match stod tabelljumbon Hammarby IF till slut som det segrande laget på Testebo efter att Robin Kokkonen avgjort i förlängningen med 3-4.

Strömsbro hade bud på ledningsmålet flera gånger om i inledningen av den första perioden men Sebastian Andersson stod för ett par riktigt fina räddningar. Målnollan skulle dock spräckas först av bortalaget genom Axel Åström när pucken studsade in bakom Alexander Flink i Strömsbrokassen.
Pontus Strömsten skulle ge hemmalaget bästa möjliga start på den andra akten när han avlossade ett skott från sin backplats som letade sig in i nätmaskorna och vi hade 1-1 på tavlan. Efter fyrtio spelade minuter var det också ställningen efter att Flink räddat ett friläge från Bajens Nestor Plarsmo.
Den tredje perioden skulle bli en målgladare tillställning. Bortalaget inledde med att ta ledningen med 1-2 när Felix Johansson lyftte pucken över Flink som låg på mage på isen. Men det skulle inte gå många minuter innan Strömsbro kvitterade ännu en gång, då genom målfarlige Joakim Axman som trär in pucken vid målvaktens vänstra sida. Rallarbo skulle också ta ledningen genom David Deutsch i numerärt överläge med ungefär tio minuter kvar av matchen när han skickade in pucken i mål till 3-2. Det såg länge ut att vara en ställning som skulle stå sig men när Strömsbro åkte ut för en tripping tog bortalaget också ut målvakten för att få spela sex mot fyra. Med mindre än två minuter kvar av den tredje perioden gjorde till slut Nestor Plarsmo mål för de vitklädda och efter sextio spelade minuter var det likaläge, 3-3, och det behövdes en förlängning för att avgöra hur poängen skulle fördelas. Det var gästerna som drog det längsta strået den här kvällen när Robin Kokkonen avgjorde efter 1.11 in i förlängningen och Hammarby vann matchen med 3-4 .

Strömsbro HC – Hammarby IF 3-4 (0-1, 1-0, 2-2, 0-1)
Skott: 33-27 (12-13, 12-7, 7-6, 2-1)
Utv: 6-6 (0-2, 0-0, 4-4, 0-0),
Publik: 199

0-1 (11:36) Axel Åström (Nestor Plarsmo, Emil Leijon)
1-1 (20:50) Pontus Strömsten
1-2 (43:23) Felix Johansson (Pontus Hedman, David Ljusbol)
2-2 (47:31) Joakim Axman (Viktor Ehn, Nicklas Strid)
3-2 (50:01) David Deutsch (Gabriel Deutsch, Johan Eriksson) PP1
3-3 (58:14) Nestor Plarsmo (Emil Leijon, Felix Johansson)
3-4 (61:11) Robin Kokkonen (David Ljusbol, Felix Lundqvist)

Nästa match spelas på bortaplan mot VIsby/Roma på fredag den 15 november kl 19.00.