Matchrapport: Visby Roma – Strömsbro HC

Strömsbro tog färjan söderut under fredagen för höstens i särklass längsta bortamatch. Kanske var det den långa resan som påverkade slutresultatet som till slut skrevs till 6-0 till favör för hemmalaget.

Den första perioden var en öppen tillställning som kunde slutat hur som helst. Båda lagen fick chansen i numerärt överläge två gånger om men ingen puck ville trilla in bakom de båda målvakterna.
I den andra perioden fick Visby chansen i spel fem mot tre och det förvaltade man på bästa sätt. 1-0 kom genom Martin Lindberg efter ungefär fyra minuter. Innan Strömsbro hunnit bli fulltaliga fick man återigen sätta sig i utvisningsbåset för en delaying the game och Visby fick en ny chans i spel fem mot tre. 2-0 satt efter 4.44 genom Adam Eriksson. Trots att Rallarbo skulle få spela i numerärt överläge var det ändå gotlänningarna som kunde öka på sin ledning till 3-0.
I den tredje perioden var det Visby för hela slanten. Under loppet av 27 sekunder (!) gick man från en ganska trygg tremålsledning till att öka på den ledningen med yterliggare tre mål till 6-0. Det blev en alldeles för tung uppgift att komma i kapp och Strömsbro får åka hem från Gotland med 0 poäng.

Visby/Roma HK – Strömsbro HC 6-0 (0-0, 3-0, 3-0)
Skott: 25-20 (10-6, 9-8, 6-6)
Utv: 37-39 (4-4, 6-6, 27-29)