Matchrapport: Strömsbro HC – Väsby IK

Den fjärde raka förlusten var ett faktum när Väsby vann hemma på Testebo efter en målrik match. Slutresultatet skrevs till 4-8.

Bortalaget Väsby hade flera chanser att ta ledningen i början av den första perioden, bland annat med en stolpträff efter ungefär fyra spelade minuter. 0-1 skulle dock komma genom Lubomir Fetkovic någon minut senare. Det var ett piggt Väsby som pressade på och kunde utöka sin ledning ytterligare till 0-2, då genom Elliot Lorraine som gjorde sitt första mål för kvällen. Men kort därefter skulle Johan Börjesson ge Strömsbro lite luft under vingarna när han fick in 1-2, en puck som gled in längs med isen bakom Linus Ryttar i Väsbykassen. Men glädjen blev ganska kortvarig då Väsby utökade sin ledning till 1-3 genom Jesper Kemi. En som gärna ville få plats i målprotokollet innan periodpaus var Gabriel Deutsch som både reducerade till 2-3 genom att enkelt slå in pucken på en snygg passning från Adam Lööf och kvittera till 3-3 när han kom fri framför målvakten.
Inför den andra perioden hade vi alltså ett likaläge men där skulle bortalaget dra ifrån igen. Man tog ledningen med 3-4, ökade på till 3-5 och kunde göra 3-6 i ett två mot ett-läge. Gabriel Deutsch var nära att fullborda sitt hattrick men pucken gick i stolpen. Istället var det Casper Evertsson som satte dit det fjärde målet för Rallarbo, men som också blev det sista. Strömsbro hade det tufft i den sista perioden då Väsby gjorde 4-7 i numerärt överläge och Elliot Lorraine fullbordade istället han sitt hattrick genom att lägga pucken i öppen kasse till 4-8 som och blev slutresultatet.

Strömsbro HC – Väsby IK HK 4-8 (3-3, 1-3, 0-2)
Skott: 26-35 (9-16,  5-9, 12-10)
Utv: 6-2 (0-0, 4-0, 2-2)