Matchrapport: Strömsbro HC – Segeltorps IF

Det blev förlust i årets upplaga av Enkronasmatchen. Segeltorp vann i förlängningen trots att Strömsbro stod för en nästan heroisk upphämtning när man låg under med 0-3 med tio minuter kvar. Slutresultatet skrevs till 3-4.

Inget av lagen tog riktigt tag taktpinnen i den första akten. Spelet böljde fram och tillbaka och Strömsbro kunde inte spräcka målnollan trots att man fick chansen i numerärt överläge hela tre gånger.
Istället var det Segeltorp som kunde ta ledningen med 0-1 i inledningen av den andra perioden genom Adam Lindgren, och de kunde även öka på sin ledning till 0-2 i numerärt överläge när Strömsbro fick sätta sig för en slashing. Segeltorp hade bud på fler mål men John Morelius gjorde ett par riktigt fina räddningar och bortalagets tvåmålsledning stod sig perioden ut.
När Rallarbo åkte ut för en tripping i den tredje perioden tog de vitklädda vara på den chansen och ökade på till 0-3 och där såg matchen ut att vara avgjord. Men efter att Filip Runbjer fick två plus två minuter för hög klubba så kunde Gabriel Deutsch gör det första målet för hemmalaget den här kvällen när han snyggt blev framspelad av brorsan David Deutsch och Adam Lööf. Därefter tog man en timeout för att väcka laget ytterligare. Det visade sig ha omedelbar effekt för bara 32 sekunder senare reducerade Pontus Andersson till 2-3. Även där var bröderna Deutsch inblandade. Den som också skulle hjälpa till att fixa en poäng till hemmalaget var just David Deutsch när han kvitterade till 3-3 med ungefär fyra minuter kvar av full tid. Men tyvärr räckte det inte hela vägen för Strömsbro denna kväll trots att man spelat så bra i den tredje perioden. Jonas Vidlund avgjorde matchen i förlängingen för Segeltorp efter 2.50 och bortalaget fick med sig två av tre poäng den här lördagen.

Strömsbro HC – Segeltorps IF 3-4 (0-0, 0-2, 3-1, 0-1)
Skott: 29-27 (10-5, 7-14, 12-6, 0-2)
Utv: 12-16 (2-6, 8-4, 2-6, 0-0)
Publik: 611

0-1 (21:42) Robert Sterling-Berglund (Johannes Yucel, Jakob Bäckman)
0-2 (25:51) Oskar Ahlholm (Michael Rayneé, Filip Runbjer) PP1
0-3 (49:46) Muhammed Kücukyildiz (Razmuz Waxin-Engback) PP1
1-3 (50:40) Gabriel Deutsch (David Deutsch, Adam Lööf) PP1
2-3 (54:44) Pontus Andersson (Gabriel Deutsch)
3-3 (55:50) David Deutsch
3-4 (62:50) Jonas Vidlund (Oskar Ahlholm)