Matchrapport från Hudiksvalls HC – Strömsbro HC.

I den andra delen av Slaget om Gävleborg var det Rallarbo som gick segrande ur striden efter en tajt match som till slut fick avgöras på övertid. Då var det målfarlige Gabriel Deutsch som satte spiken i kistan, på pass av vår målvakt John Morelius som storseplade i målet idag.

Inte helt oförväntat så var det hemmalaget som öppnade bäst. Redan efter cirka två minuters spel kunde de ta ledningen med 1-0 genom Adam Byström Johansson. Trots att båda lagen fick chansen i numerärt överläge så var det en ställning som stod sig perioden ut.
Strömsbro hade flera chanser till en kvittering men pucken ville bara inte in. När Hudiksvall fick 2+2+2 för en hög klubba så hade bortalget en ypperlig chans till kvittering men det ville sig inte. I inledningen av den tredje perioden åkte Erik Flood i Hudiksvall ut för en abuse of officials och Strömsbro fick då chansen i fem mot tre. Men även där stod Magnus Åkerlund i Hudiksvallskassen pall för trycket. Till slut kunde han dock inte hålla emot när Casper Evertsson äntligen hittade nätmaskorna efter många försök den här kvällen. Vid full tid hade vi 1-1 på tavlan och då väntade förlängning. Efter ett böljade spel fram och tillbaka så skickade John Morelius upp pucken till Gabriel Deutsch som sköt in den bakom Magnus Åkerlund och matchen var avgjord. Två sköna poäng följer med hem till Gävle och vi är tillbaka på vinnarspåret igen!

 

Hudiksvall HC – Strömsbro HC 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
Skott: 31-31 (14-7, 9-14, 8-9, 1-3)
Utv: 14-4 (6-4, 6-0, 2-0, 0-0)
Publik: 583

1-0 (02:13) Adam Byström Johansson (Jesper Wiberg, Mathias Hellgren)
1-1 (54:55) Casper Evertsson (Niklas Lindberg, Krister Sundlöf)
1-2 (63:21) Gabriel Deutsch (John Morelius)