Matchrapport: Strömsbro HC – Enköping

I den sista omgången av ATG Hockeyettan Östra avslutade Strömsbro med en seger på hemmaplan mot Enköping på onsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 6-4 efter två mål av Casper Evertsson.

Det var egentligen bara ett lag på planen som visade från början att man ville vinna den här matchen. Krister Sundlöf fick ett gyllene läge att spräcka målnollan när han fick pucken till skänks och kom fri med målvakten men pucken gick utanför. Hemmlaget kunde dock ta ledningen genom Joakim Axman efter ungefär nio spelade minuter när han pricksäkert sköt in pucken bakom Pontus Hagman i Enköpingskassen, det i numerärt överläge. Innan periodvila ökade Strömsbro på sin ledning till 2-0 genom Gabriel Deutsch.
Rallarbo fortsatte att producera mål i mittenakten. Manne Mattisson kunde skicka in 3-0 när han stod perfekt placerad framför målet. Efter det blev det lite hafsigt i bytena och markeringarna och Enköping kunde då rada upp ett par fina målchanser men John Morelius stod för en fin prestation i målet under hela matchen. När Strömsbro återigen fick chansen i numerärt överläge var det Casper Evertsson som hittade nätmaskorna och vi hade 4-0 på tavlan. Därefter tog Enköping en timeout vilket skulle visa sig tagga igång laget lite. 4-1 kom genom Ludvig Wallin när han gjorde sitt första mål för kvällen men bara elva sekunder senare ökade Pontus Andersson på Strömsbros ledning till 5-1 när han gjorde sitt tredje mål för säsongen. Enköping kunde reducera ytterligare en gång innan periodpaus, till 5-2 när det återigen var Ludvig Wallin som var sist på pucken.
I inledningen av den tredje perioden kunde även Casper Evertsson göra sitt andra mål för kvällen fram till 6-2 och där trodde många kanske att matchen var avgjord. Enköping reducerade till 6-3 och 6-4 och försökte även få till fler mål när man fick chansen i numerärt överläge och även tog ut målvakten för att få spela sex mot fyra i slutskedet av matchen. Men Strömsbro höll undan och kunde vinna den sista omgången i ATG Hockeyettan Östra. Man slutar därmed på en sjunde plats i tabellen och kommer spela fortsättningsserien efter jul. Den startar den 28 december och vi återkommer med mer information så fort spelschemat har kommit ut. Med oss i fortsättningsserien får vi Wings, Enköping, Segeltorp, Sollentuna, Hanviken och Hammarby.

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Strömsbro HC – Enköpings SK 6-4 (2-0, 3-2, 1-2)
Skott: 34-31 (15-6, 11-14, 8-11)
Utv: 6-8 (0-2, 2-4, 4-2)
Publik: 131

1-0 (09:05) Joakim Axman (Nicklas Strid, Gabriel Deutsch) PP1
2-0 (15:30) Gabriel Deutsch, Niklas Lindberg, Adam Lööf)
3-0 (22:34) Manne Mattisson (Jesper Åhlén-Hedenström)
4-0 (27:34) Casper Evertsson (Joakim Axman, Gabriel Deutsch) PP1
4-1 (33:31) Ludvig Wallin (André Fredriksson)
5-1 (33:42) Pontus Andersson (Viktor Svensson)
5-2 (36:13) Ludvig Wallin (Tobias Smids, André Fredriksson)
6-2 (43:2) Casper Evertsson (Krister Sundlöf, Viktor Svensson)
6-3 (46:47) Niklas Rigelius (Robin Nilsson, Ludvig Wallin)
6-4 (57:29) Wilmer Lindblad (Robin Nilsson, Zebastian Bodini Schmitt) PP1