Matchrapport från Strömsbro – Segeltorp

Den första hemmamatchen i fortsättningsserien slutade med en förlust efter att Segeltorps IF vunnit med 5-2.

Segeltorp skulle ta tag i taktpinnen redan från början. 0-1 kom genom Filip Runbjer som stod perfekt placerad i slottet där han kunde skicka in ledningspucken för bortalaget. Strömsbro hade chans på kvittering när man kom i ett två mot ett-läge men pucken gick utanför. Istället var det återigen Segeltorp som skulle hitta in i nätmaskorna när Robert Sterling Berglund satte pucken i det högra krysset och vi hade 0-2 på tavlan. Hemmalaget drog på sig ett matchstraff när debuterande Christoffer Persson satte in en tackling vid sargen, men trots att bortalaget fick chansen i numerärt överläge i fem minuter så kunde man inte öka på sin ledning då. 0-3 skulle dock komma med bara tre sekunder kvar av den första perioden. Strömsbro fick chansen i numerärt överläge men efter slarv så kunde de vitklädda snappa upp pucken och gå till paus med en tremålsledning.
Även Segeltorp skulle dra på sig ett matchstraff, och här hade Strömsbro en bättre lycka med målskyttet. Gabriel Deutsch spräckte målnollan när han fick pucken av Joakim Axman som snappade upp den i offesiv zon och stod för en fin assist. Kort därefter skulle Adam Lööf reducera ytterligare till 2-3, även det i numerärt överläge. Man hade nu häng på bortalaget inför den tredje perioden men trots att man räddade ett friläge i andra så orkade man inte få in en kvitteringspuck. Segeltorp ökade istället på sin ledning till 2-4 och kunde även lägga den sista pucken i tom kasse med två sekunder kvar av matchen till 2-5. Det blev slutresultatet den här fredagskvällen.

Strömsbro HC – Segeltorps IF 2-5
(0-3, 2-0, 0-2)
Skott: 26-19 (4-6, 12-6, 10-7)
Utv: 27-33 (25-2, 2-29, 0-2)
Publik: 166

0-1 (04:35) Filip Lindgren (Oskar Ahlholm, Alexander Tärnström)
0-2 (09:06) Robert Sterling Berglund (Andreas Boman, Razmuz Waxin-Engback)
0-3 (19:57) Filip Runbjer (Anderas Boman, Filip Lindgren) SH1
1-3 (28:38) Gabriel Deutsch (Joakim Axman, Casper Evertsson) PP1
2-3 (33:53) Adam Lööf (Casper Evertsson, Gabriel Deutsch) PP1
2-4 (48:25) Michael Rayneé (Filip Runbjer, Niklas Ala-Jouni)
2-5 (59:58) Oskar Ahlholm (Michael Rayneé) ENG

Nästa match spelas på bortaplan mot Enköpings SK redan nu på söndag den 5 januari. Nedsläpp 16.00.