Matchrapport: Enköping – Strömsbro

Det var två lag i stort behov av poäng som möttes i Bachohallen på söndagseftermiddagen. Efter en fartfylld match gick Strömsbro segrande ut ur striden. Efter att först ha legat under med 2-0 kunde man vända och vinna med 3-4.

Det var hög intesitet och fart redan från nedsläpp. Båda lagen ville och behövde verkligen vinna den här matchen. Strömsbro hade ett par bra lägen att ta ledningen i numerärt överläge men det var ändå Enköping som skulle ta ledningen med 1-0 efter ungefär tolv spelade minuter när Zebastian Bodini Schmitt hittade en lucka bakom Alexander Flink i Strömsbrokassen. Hemmalaget hade bud på fler mål när man brände ett friläge, och kunde utöka sin ledning till 2-0 innan periodpaus. Bortalaget hade en chans till kvittering när Gabriel Deutsch störtade mot mål men målvakten räddade.
Trots ett tvåmålsunderläge gav inte Rallarbo upp. Joakim Axman gjorde sitt första mål för dagen när han satte reduceringen till 2-1 direkt efter en tekning. Strömsbro slog inte av på tempot i mittenakten och man kunde även kvittera till 2-2 genom backen Nicklas Strid. Kort därefter skulle vi få ännu ett backmål genom Arkaitx Edgren som kom in med hög fart och målvakten kunde inte göra någonting. Det målet innebar att Strömsbro vänt 2-0 till 2-3 på cirka tio minuter, en ställning som stod sig perioden ut.
Den sista perioden blev en spännande tillställning. Strömsbro ökade på sin ledning ytterligare till 2-4 genom Joakim Axman när han kom på friläge, på pass av kedjekamraterna Kim Persson och Viktor Ehn. Det gick dock inte lång tid innan hemmalaget reducerade till 3-4 genom André Fredriksson. Enköping pressade på för en kvittering men man lyckades inte få in pucken trots att man fick chansen i numerärt överläge och man tog även ut målvakten i slutet. Strömsbro vann alltså med 3-4 och det var tre efterlängtade poäng som följde med hem till Gävle.

Enköpings SK – Strömsbro HC 3-4 (2-0, 0-3, 1-1)
Skott: 29-41 (10-12, 8-17, 11-12)
Utv: 8-8 (2-0, 4-4, 2-4)