Tre poäng hemma mot Hammarby

Den andra raka trepoängaren bärgades på onsdagskvällen när vi vann mot Hammarby IF med 3-1. Hammarby såg länge ut att bli nollade men med en sekund kvar av matchen fick man in en reduceringspuck.

Strömsbro tog med sig det fina tempot man hade i matchen borta mot Enköping under söndagen. Trots en mållös första period var det hemmalaget som var det förande laget ute på isen. Hammarby hade dock bud på ledningsmålet när man kom på friläge i numerärt underläge men Alexander Flink stod säker i kassen.
Även i inledningen av den andra perioden skulle Bajen komma på ett friläge men pucken gick utanför. Istället skulle hemmalaget göra sitt första mål för kvällen när Freddie Stömne hade kommit upp från sin backplats och stod perfekt placerad framför målet och kunde skicka in 1-0. Cirka tio minuter senare ökade Strömsbro på sin ledning till 2-0 när Nicklas Strid avlossade bössan från sin backplats och Sebastian Andersson i Hammarbymålet kunde inget göra. Målet kom i numerärt överläge efter att Bajen dragit på sig en tripping. Det var en ställning som stod sig perioden ut.
Hammarby hade inte så mycket att sätta emot. Det var Strömsbro som styrde spelet större delen av matchen och man skulle även öka på sin ledning ytterigare till 3-0 genom Gabriel Deutsch som även han stod perfekt placerad framför mål och kunde slå in pucken i nätmaskorna. Det såg länge ut som att Alexander Flink skulle få hålla nollan i kvällens match men när hemmalaget drog på sig en tripping med mindre än en minut kvar så kunde man skicka in en reduceringspuck med endast en sekund kvar på klockan. Men trots det så vann Strömsbro med 3-1 och tre sköna poäng stannade kvar i Gävle under onsdagskvällen.

Strömsbro HC – Hammarby IF 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
Skott: 39-27 (14-7, 11-11, 14-9)
Utv: 10-10 (2-4, 4-2, 4-4)
Publik: 148

1-0 (28:17) Freddie Stömne (Kim Persson, Viktor Ehn)
2-0 (38:42) Nicklas Strid (Joakim Axman, Gabriel Deutsch) PP1
3-0 (45:23) Gabriel Deutsch (Christoffer Persson, Viktor Svensson)
3-1 (59:59) Marcus Carlsson (Nestor Plarsmo, Hampus Berg) PP1

Nästa match spelas på bortaplan mot Wings på fredag den 10 januari. Nedsläpp 19.00!