Strömsbro nya serieledare efter tre poäng mot Wings

Efter en stark insats mot serieledarna Wings kunde Strömsbro till slut ta hem segern med 1-5, efter bland annat två mål av Jesper Åhlén Hedenström. I och med vinsten går Strömsbro nu upp som ny serieledare i ATG Hockeyettan Östra’s vårserie.

Med två tidiga powerplay kunde hemmalaget Wings sätta en hög press på gästerna. Strömsbro såg ut att vara tillbakapressade men de klarade av de numerära underlägena utan större problem. Trots 12 skott från hemmalaget så stod det 0-0 efter den första perioden.
När mittenakten bara var tre minuter gammal avlossade Joakim Axman ett hårt skott som letade sig in i nätmaskorna bakom Richard Mutze Hvitman i hemmakassen, men en och en halv minut senare kunde Wings kvittera till 1-1 genom Rasmus Hedin. Men Strömsbro kom ut med bra energi i den andra perioden och jobbade vidare med den sköna känslan från de två senaste matchen där det blivit idel segrar och när Jesper Åhlén Hedenstöm stod perfekt placerad framför mål och kunde han bara slå in pucken på nära håll och bortalaget gick återigen upp i ledning. Efter lite slarv kunde dock WIngs komma på ett tre mot ett-läge för en kvittering men pucken gick utanför. Även Strömsbro hade bud på fler mål innan perioden var slut när Gabriel Deutsch fick chansen i ett friläge men han lyckades inte trä in pucken.
Strömsbro var det förande laget i slutskedet av matchen och man skulle öka på sin ledning till 1-3 i den tredje perioden genom kaptenen Viktor Ehn. Hemmalaget började se desperata ut och fick ett matchstraff för kneeing i slutet av den tredje perioden vilket innebar att Rallarbo fick spela numerärt överläge matchen ut. Jesper Åhlén Hedenström gjorde sitt andra mål för kvällen när han ökade på till 1-4 och innan hesa Fredrik ljöd så skulle även Christoffer Persson hinna göra sitt första mål för säsongen vilket innebar att att bortalaget kunde ta en komfortabel seger med 1-5 och överta förstaplatsen i tabellen från just Wings.

Wings HC Arlanda – Strömsbro HC 1-5 (0-0, 1-2, 0-3)
Skott: 37-33 (12-7, 17-12, 8-14)
Utv: 31-4 (0-4, 0-0, 31-0)
Publik: 102

0-1 (23:00) Joakim Axman (Linus Bergander, Viktor Ehn)
1-1 (23:34) Rasmus Hedin (Johan Mohlin, Pontus Andersson)
1-2 (26:55) Jesper Åhlén Hedenström (Krister Sundlöf, Felix Enqvist)
1-3 (49:08) Viktor Ehn (Joakim Axman, David Deutsch)
1-4 (59:06) Jesper Åhlén Hedenström (Gabriel Deutsch, Nicklas Strid) PP1
1-5 (59:58) Christoffer Persson (Felix Enqvist, Casper Evertsson) PP1