Kapten Ehn fixade övertidsvinst mot Sollentuna

Med tre matcher på schemat den här veckan kunde Strömsbro inkassera 8 av 9 möjliga poäng efter dagens övertidseger hemma mot Sollentuna med 5-4. Kapten Viktor Ehn avgjorde efter 4.44.

Hemmalaget fick dock en tuff start på den här matchen. Redan efter en minuts spel kunde Lucas Lagerstedt ge gästerna ledningen med 0-1 efter att pucken gled in turligt bakom John Morelius som vaktade målet för Strömsbro den här söndagen. Och det var inte slut där. Trots att Strömsbro var nära en kvittering var det Sollentuna som ökade på sin ledning till 0-2 efter en del slarv i försvaret.
I inledningen av den andra perioden fick Rallarbo sätta sig på botbänken för en slashing och det var en chans som Sollentuna tog till vara på. 0-3 kom genom Simon Brännvall och matchen såg nästan ut att vara avgjord. Men då började upphämtningen. Ungefär fyra minuter senare skulle Jesper Åhlén Hedenström får in ett sånt där riktigt ”skitmål” och nollan var äntligen spräckt. Det gav de orangeklädda ny energi och när man f

ick chansen i numerärt överläge var det Joakim Axman som skickade upp pucken rakt i krysset och vi hade 2-3 på tavlan. Tredje perioden kom och Rallarbo ångade på för en kvittering. Backen Nicklas Strid gjorde sitt första mål för kvällen när han skickade in kvitteringen till 3-3 från sin backplats, även det i numerärt överläge. Sollentuna drog på sig ännu en utvisning, och började se desperata ut. Då gjorde Nicklas Strid exakt samma sak som i det tidigare numerära överläget och ledningen för Strömsbro var ett faktum. 4-3 kom efter ungefär fem minuters spel i den tredje perioden. Strid skulle dock inte vara ensam om att bli tvåmålsskytt den här eftermiddagen. Lucas Lagerstedt kvitterade till 4-4 kort därefter, och det var en ställning som stod sig efter full tid. För att avgöra matchen krävdes förlängning. Strömsbro tog en tidigt timeout i övertidsperioden när Sollentuna åkte ut för en slashing. Man pressade på för att avgöra matchen och endast en sekund efter att Sollentuna åter blivit fulltaliga så skickade kapten Viktor Ehn in den avgörade pucken. Två poäng stannade kvar på Testebo efter att Strömsbro vänta ett tremålsunderläge till en vinst med 5-4! Vi behåller också serieledningen med två poäng ner till Wings.

Strömsbro HC – Sollentuna HC 5-4 (0-2, 2-1, 2-1, 1-0)
Skott: (10-10, 12-6, 14-10, 2-1)
Utv: 14-16 (4-6, 6-4, 4-4, 0-2)