Strömsbros femte raka seger – leder serien klart

Tabellettan Strömsbro tog emot tabellfyran Hanviken hemma på Testebo på onsdagskvällen. Efter till en början jämn match kunde Strömsbro till slut vinna med 5-2 och ta sin femte raka seger!

Trots att Strömsbro sköt hela 15 skott i den första perioden skulle man ändå bara få in ett mål. Det var när man tog ledningen med 1-0 efter ungefär 15 minuters spel och det genom kapten Viktor Ehn som gjorde sitt tredje mål i ATG Hockeyettan Östra’s vårserie. Han var assisterad av Joakim Axman och Nicklas Strid som fortsätter att visa fin poängform. Med bara 22 sekunder kvar av den första perioden skulle Hanviken skicka in kvitteringen till 1-1 genom Michael Lindberg och man gick till periodpaus med likaläge inför den andra perioden.
Rallarbo åkte ut för en crosschecking i början av den andra perioden och det var ett tillfälle som gästerna tog tillvara på. Joel Ahlin skickade in pucken bakom Alexander Flink och det betydde också att Hanviken hade vänt på matchen från 1-0 till 1-2. Men kort därefter skulle bortalaget dra på sig ett matchstraff för elbowing och efter en del gruff fick även Strömsbro en tvåa för roughing i samma vända och vi hade spel fyra mot fyra i två minuter. Det var inget spännande som hände förrän backen Niklas Lindberg skickade in kvitteringen till 2-2 för de orangeklädda med 35 sekunder kvar av Hanvikens femma. Och även här fick man gå till periodpaus med ett jämnt resultat på tavlan.
I den tredje och sista perioden skulle dock hemmalaget dra ifrån rejält. Man red vidare på den fina formen man haft i tidigare matcher. Krister Sundlöf skulle ge Strömsbro ledningen igen med 3-2 efter ungefär fyra minuters spel och när målfarlige Joakim Axman skickade in 4-2 så såg matchen ut att vara avgjord. Trots att samme Axman fick sätta sig för en tripping kunde lagkamraten Viktor Svensson ändå utöka ledningen till 5-2 på pass av den tidigare målskytten Krister Sundlöf och backen Freddie Stömne, som också blev slutresultatet. Ytterligare tre poäng inkasserade på konton efter den här kvällen och man befäster serieledningen med fem poäng ner till Sollentuna.