Strömsbro tillbaka som serieledare efter målkalas

Hanviken ledde med 2-0 men därefter gjorde Strömsbro sex raka mål och vinner till slut med 5-8. Debutanten, och lånet från Brynäs J20, Emil Lindgren stod för en fin prestation ikväll och noterades för 1+3.
Strömsbro fick chansen i numerärt överläge i inledningen av matchen men skapade dåligt med chanser. Istället var det Hanviken som skulle ta ledningen med 1-0 när William Garpenlöv avlossade ett skott från blå som gick in längs isen bakom Alexander Flink. Man skulle också öka på till 2-0 när Strömsbro fick sätta sig för en slashing.

Det tog bara nio sekunder i numerärt överläge innan andra målet kom. Bortalaget fick en tuff start i Tyresö Ishall men spelade upp sig och kunde spräcka målnollan efter 17 minuters spel genom Krister Sundlöf och vi hade 2-1 på tavlan. Rallarbo fick luft under vingarna och kunde också skicka in kvitteringen till 2-2 genom Gabriel Deutsch, framspelad av Freddie Stömne och en av dagens debutanter Emil Lindgren som är inlånad från Brynäs J20. 2-2 var en ställning som stod sig efter tjugo minuter.

Strömsbro fortsatte med sitt fina tempo från den första perioden i den andra akten. Man skulle dra ifrån rejält både tempomässigt och målmässigt. Ledningsmålet kom genom Gabriel Deutsch när han gör 2-3 på friläge. Därefter ökar bortalaget på sin ledning till både 2-4, 2-5 och 2-6, och efter det sjätte målet byter hemmalaget målvakt. Hanviken får in en reducering till 3-6 innan perioden tar slut. En period som stundvis var ganska grinig.

Det höga tempot och stundtals heta spelet fortsatte även i den sista perioden. Lånet från Brynäs, Emil Lindgren, gjorde sitt första mål i Strömsbrotröjan när han ökade på till 3-7 i numerärt överläge. Men det skulle ändå bli onödigt spännande när Hanviken reducerade till både 4-7 och 5-7, men därefter kunde Jesper Åhlén Hedenström skicka in det sista målet för kvällen och matchen slutade 5-8. I och med den här segern och att Wings förlorade mot Enköping ikväll så återtar vi serieledningen i ATG Hockeyettans Östra vårserie.

Hanvikens SK – Strömsbro HC 5-8 (2-2, 1-4, 2-2)
Skott: 29-39 (9-12, 8-14, 12-13)
Utv: 12-8 (2-4, 6-0, 4-4)