Tredje raka segern hemma mot Segeltorp

Efter en stark tredjeperiod där Strömsbro gjorde tre mål kunde man till slut vinna hemma mot Segeltorp med 5-2 och därmed dra ifrån i toppen av tabellen. Kapten Viktor Ehn stod för två av fem mål.

Den första perioden var en ganska händelsefattig tillställning. Hemmalaget var dock nära att ta ledningen i numerärt underläge men målvakten i bortakassen räddade. 0-0 var ett resultatet som stod sig perioden ut.
Det var Segeltorp som skulle spräcka målnollan först. På friläge kunde Filip Runbjer göra 0-1 för bortalaget. Men det dröjde knappt en minut innan Viktor Ehn kvitterade till 1-1 och gjorde sitt första mål den här eftermiddagen. Det fanns bud på fler mål från Rallarbo när man kom på friläge i numerärt underläge men det ville sig inte den gången. Istället var det bortalaget som skulle återta lednignen kort efter att Strömsbro blivit fulltaliga, men även här skulle Strömsbro replikera snabbt. Casper Evertsson skickade in en retur och det var kvitterat igen. 2-2 var resultatet efter två spelade perioder.
Tio minuter in i den tredje perioden satte Viktor Ehn sitt andra mål för matchen när han gav Strömsbro ledningen med 3-2. Segeltorp orkade inte hänga med i det höga tempot som hemmlaget hade och matchen rann iväg i den sista akten. Jesper Åhlén Hedenström ökade på till 4-2 när han trädde in pucken via köksvägen och 5-2 kom genom Joakim Axman när han avlossade ett skott med mindre än en minut kvar av matchen. Det blev grinigt i slutsekunderna vilket resulterade i ett varsatt matchstraff för de båda lagen.
Strömsbro tog alltså en betryggande seger idag på hemmaplan med 5-2 och ryckte ifrån lite i tabelltoppen. Vi har fyra poäng ner till Sollentuna i skrivande stund med en match mindre spelad.

Strömsbro HC – Segeltorps IF 5-2 (0-0, 2-2, 3-0)
Skott: 34-33 (8-13, 12- 14, 14-6)
Utv: 33-29 (2-0, 4-0, 27-29)
Publik: 201

0-1 (26:48) Filip Runbjer (Jonas Vidlund, Razmuz Waxin Engback)
1-1 (27:35) Viktor Ehn (Niklas Lindberg, Christoffer Persson)
1-2 (34:13) Sören Dietz Larsen (Johannes Yucel)
2-2 (34:58) Casper Evertsson (David Deutsch)
3-2 50:25) Viktor Ehn (Joakim Axman, Nicklas Strid) PP1
4-2 (51:15) Jesper Åhlén Hedenström (Krister Sundlöf, Emil Lindgren)
5-2 (59:01) Joakim Axman (Freddie Stömne, Viktor Ehn)

Nästa match spelas på bortaplan på onsdag den 12 februari kl 19.00 mot Enköpings SK.