Strömsbro klara för Play off efter seger mot Hammarby

Strömsbro säkrade både seriesegern och avancemang till Play off 1 efter segern hemma mot Hammarby med 6-2! Gabriel Deutsch stod för två av målen den här fredagen.

Hemmalaget inledde med ett förhållandevis starkt tryck mot bortakassen. Man radade upp några chanser men ställningen var fortsatt 0-0 en bit in i perioden. Hammarby fick chansen i numerärt överläge men det städade Strömsbro av utan några större problem. 1-0 skulle komma efter ungefär 14 minuters spel genom Gabriel Deutsch som dribblade sig förbi motståndarna och kunde lägga in pucken i det högra krysset bakom Marcus Due-Boje. Dock skulle en kvittering komma med cirka två minuter kvar. Det var Nestor Plarsmo som skickade in pucken bakom Alexander Flink. Strömsbro replikerade förhållandevis snabbt, för mindre än en minut senare var det Christoffer Persson som gav hemmalaget ledningen med 2-1 efter att han stått perfekt placerad mitt framför mål och vi gick till paus med en knapp ledning.
Den andra perioden hann k

nappt börja innan Joakim Axman ökade på Strömsbros ledning till 3-1 från i princip ingen vinkel alls. Hammarby fick sedan chansen i numerärt överläge men lyckades inte överlista Alexander Flink. Bortalaget hade dock den hetaste målchansen när det var deras tur att sätta sig i utvisningsbåset. Men det var hemmalaget som skulle hitta in målprotokollet ännu en gång när Viktor Ehn, också han från en väldigt snäv vinkel, hittade in med pucken i bortakassen och vi hade 4-1 på tavlan. En reducering till 4-2 skulle dock komma några minuter senare genom Victor Erixon som gjorde sitt första mål i fortsättningsserien. Man fick också chansen att göra 4-3 på straff men Flink var säkerheten själv i hemmamålet.
Den tredje och sista akten blev mest en transportsträcka till segern för Strömsbro. Gabriel Deutsch inledde målskyttet i tredje perioden när han ökade på till 5-2 och gjorde sitt andra mål den här fredagskvällen. Hammarby fick spendera mycket tid i utvisningsbåset vilket aldrig gav dem en chans till att reducera. Istället var det Strömsbro som kunde utöka till 6-2 genom Viktor Svensson och det blev också slutresultatet. Den här vinsten innebar en säkrad serieseger och avancemang till Play off 1! Information om matcher, tider och motståndare kommer upp på våra kanaler så fort det är klart.

Strömsbro HC – Hammarby IF 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)
Skott: 33-29 (7-11, 13-13, 13-5)
Utv: 4-8 (2-0, 2-2, 0-6)