Vinst och playoff-platsen säkrad!

På torsdagskvällen skrevs ny historia i Kiruna AIF:s anrika och digra historik. Vinst i seriefinalen mot Kalix med fantastiska 7-2 gör att vi redan är klara för playoff trots att 2 omgångar återstår.
Frånsett våra 10 första minuter, styr och kontrollerar vi matchen på ett mycket bra sätt och vinner helt klart rättvist. Här visar vi än en gång prov på att vi höjt vårt spel till en ny nivå. Med tanke på hur vi uppträtt och spelat, tar vi playoff-platsen rättmätigt och utan diskussion.
Våra 2 senaste matcher mot tabellens 3:a Ö-vik och 2:a Kalix har vi inkasserat 6 poäng och hela 15-3 i målskillnad. Sett

till 2:an i denna serie, Kalix, har vi även 4-1 i matcher under säsongen. Riktigt starkt, vilket också tydligt visar att vi flyttat fram vår position. Detta gäller både på individnivå och som lag.
Ser vi tillbaka på fortsättningsserien så fick vi bästa möjliga start. Vinst hemma mot Kalix i premiären vilket härmed utökade vårt försprång till 4 poäng. Dock följdes detta upp med en förlust nere i Ö-vik, men vi satt fortfarande i ”förarsätet”. Därefter har vi tagit 8 raka vinster, fantastiskt!

Vi har således varit 1:a från start till mål. Bra jobbat och känn er ALLA delaktiga!

Nu återstår det dubbelmöte borta mot SK Lejon på Lördag och Söndag. 07.00 rullar bussen från Kiruna mot Skellefteå med ett lite ”vingklippt” AIF. En del frågetecken i truppen, men vi ska givetvis göra vad vi kan för att avsluta på bästa möjliga sätt. Jag återkommer nästa vecka med lite information om stundande playoff.

Jag vill som avslutning tacka ALLA som på ett eller annat sätt bidraget till denna framgång. Ingen nämnd och ingen glömd, men utan er hade detta aldrig varit möjligt!

Ett nytt steg är taget, och vi gjorde det tillsammans!

Bästa hockeyhälsningar

Christer Dreberg – Head Coach Kiruna AIF