Storseger hemma mot Sollentuna i sista omgången

Det blev en storseger i den sista omgången av ATG Hockeyettans Östra’s vårserie. Strömsbro vann med hela 10-1 hemma mot Sollentuna efter bland annat Owen Sobchak och Tim Henriksson gjort sina första mål i Strömsbrodressen.

Hemmalaget tog kommandot direkt i inledningen av matchen. Redan innan två minuters spel spräckte man målnollan bakom Jakob Bälter i Sollentunakassen när Casper Evertsson skickade in sitt första mål för kvällen. När Strömsbro fick chansen i numerärt överläge förvaltade man den väl. Nicklas Strid gjorde ett av sina berömda mål från blålinjen när han ökade på till 2-0. Det andra målet från Casper Evertsson skulle komma 10:53 in i perioden då han utökade hemmalagets ledning till 3-0 och då tvingades bortalaget till en timeout. Men återigen var det Strömsbro som hittade in i målprotokollet när Jesper Åhlén Hedenström ökade på till 4-0 strax innan paus. Också det målet kom i spel fem mot fyra.
Bortalaget vred upp tempot några hack i mittenakten men utan någon utdelning. Man bytte även målvakt inför den andra perioden. Det var stundtals väldigt grinigt ute på isen och efter att Strömsbros målvakt blivit pååkt utbröt ett slagsmål i ena sarghörnet som resulterade i ett varsitt matchstaff för inblandade parter. Ungefär minuter senare ökade Strömsbro på sin ledning ytterligare till 5-0 genom målfarlige Gabriel Deutsch. I och med det utvisades Sollentuna för en abuse. Några minuter senare var det dags för nästa mål. Efter en grötig situation framför Sollentunas målvakt var det Linus Bergander som var sist på pucken och vi hade 6-0 på tavlan. Men det var inte slut där. Innan signalen kom för två spelade perioder skulle även Christoffer Persson göra mål. 7-0 kom genom ett snyggt mål på friläge.
Bortalaget skulle få in en reducering till slut. Med mindre än en minut spelad av den tredje perioden satte Emil Broed 7-1 för de vitklädda. Minuterna efteråt blev återigen griniga från bortalagets håll där man bland annat fick det andra matchstraffet för kvällen när man åkte ut för en abuse of officials. Trots sju mål gjorda framåt saktade inte Rallarbo ned på tempot eller lät sig störas av Sollentunas tjuvnyp. Owen Sobchak gjorde sitt första mål i Strömsbrotröjan när han skickade in 8-1 med tolv minuter kvar av matchen. Även Tim Henriksson skulle göra sitt första mål i den orangea tröjan när han fastställde slutresultatet till hela 10-1. Innan det hann Krister Sundlöf sticka emellan och göra det nionde målet för Strömsbro.

Strömsbro HC – Sollentuna HC 10-1 (4-0, 3-0, 3-1)
Skott: 35-32 (16-9, 9-11, 10-12)
Utv: 39-66 (0-4, 31-31, 8-31)