Förlust mot Tranås borta

Matchen slutar med seger för bortalaget Tranås. Matchens resultat speglar inte riktigt utgången av matchen. Vi är verkligen med i denna match men förlorar ändå tredje perioden med 3-1. Där Tranås gör mål i öppen kasse i slutet. Periodsiffrorna 1-1, 1-0, 3-1 slutresultat 5-2. Skotten 36-34. Båda Hanhals Kings målen görs av #97 Markus Ruuskanen.

Jannes kommentarer efter matchen:

Kanonstart på matchen

Vi får en kanonstart med mål efter 20 sekunder och spelade enligt mitt tycke riktigt bra ishockey med bud på både 2-0 och 3-0. Då kanske matchen

hade sätt annorlunda ut. Tyvärr fick de in en kvitteringspuck i slutet av första perioden.

Tranås vinner andra perioden med 1-0

Andra perioden böljande spelet fram och tillbaka med målchanser åt båda hållen. De tar vara med en målvaktsretur efter ett backskott och vinner perioden med 1-0.

Avgörandet

Vi utjämnar till 2-2 tidigt i tredje perioden (tid 40:37) och det känns som att vi är riktigt på gång. Tyvärr får vi några oturliga utvisningar emot oss och vi får lägga ned mycket kraft och energi på att försvara oss. De gör 3-2 i ett power play (tid 44:01)  och efter en inbrytning gör de 4-2 (tid 57:08) där pucken på nått sätt glider in över mållinjen. Vi tar ut målvakten och gör ett försök att komma ifatt och de gör 5-2 i tom kasse (tid 58:05).

Man är aldrig nöjd med att förlora, men den här matchen kunde lika gärna slutat med en vinst för oss.

En klar uppryckning både spelmässigt , inställningsmässigt och där alla bidrar med det hårda arbetet som krävs under matchen. Det tar vi med oss till nästa match på söndag då vi spelar borta mot Kalmar.