Hemmaförlust mot Vallentuna

Strömsbro gjorde det första målet i matchen men sedan kunde Vallentuna kvittera och gå om. Slutresultatet skrevs till 1-4.

Det var en match som inte bjöd på någon större underhållning inledningsvis. Strömsbro hade chansen i spel fem mot fyra efter cirka sju minuters spel men gjorde inget större väsen av sig. Men efter powerbreaket fick man chansen igen och då kunde inte Daniel Rosengren i Vallentunamålet hålla emot längre. Johan Eriksson var den som var sist på pucken och gav hemmalaget ledningen. Men när Strömsbro åkte ut för en roughing kunde gästerna kvittera till 1-1 genom Marcus Andersson och det var också resultatet på tavlan efter tjugo minuter.

Vallentuna tog ledningen ungefär en minut in i den andra perioden när Niclas Ivarsson precis kom ut från utvisningsbåset, snappade upp pucken och kunde turligt skicka in 1-2. Strömsbro hade ändå det mesta av spelet, vilket också visade sig på skottstatistiken men Vallentuna täckte skott för glatta livet och de puckar som kom fram till mål stoppade Daniel Rosengren. Vallentuna kunde också öka på till 1-3 ungefär sju minuter efter ledningsmålet.

Trots flera chanser i powerplay ville pucken inte gå in och kort efter powerbreak kunde Vallentuna utöka till 1-4 genom Lukas Paulsson som gjorde sitt första mål för säsongen. Det blev också slutresultatet den här kvällen.

Strömsbro IF – IF Vallentuna BK 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Skott: 33-28 (10-9, 13-8, 10-11)
Utv: 12-14 (2-6, 2-4, 8-4)