Förlust borta mot Hanviken

Viktiga poäng stod på spel idag och det var Hanviken som drog det längsta strået när man vann med 6-4. 7 av 10 mål kom i den tredje perioden.

Veckans sista match spelades den här söndagen när Hanviken stod för motståndet. Hemma laget fick chansen i numerärt överläge efter ungefär tre minuters spel när Strömsbro åkte ut för en holding, men nollan blev intakt tills vidare. Efter powerbreaket var det Strömsbro som skulle få chansen i numerärt överläge och man fick till och med spela fem mot tre men även där stod Viktor Lundahl pall i Hanvikenmålet. Ett mål skulle dock komma innan paus, och det var Hanviken som spräckte målnollan genom Edvin Hammarlund till 1-0.

Kvitteringen skulle komma omgående i den andra perioden för Strömsbro. Redan efter 19 sekunder gjorde Georgs Golovkovs 1-1. Hanviken tog en timeout några minuter senare för att få ordning på laget och man skulle även återta ledningen genom att göra ett sent mål. Med 30 sekunder kvar av perioden skickade Oscar Lundin in 2-1 till hemmalaget.

I den tredje perioden skulle det dra iväg rejält. Trots en missad straff från Hanvikens sida ökade man först på sin ledning till 3-1 innan ett reduceringsmål från Strömsbro kom till 3-2. Man gjorde sedan 4-2 och 5-2 inom loppet av 37 sekunder. Efter det valde Strömsbro att byta ut Alexander Flink i målet mot Albin Mörck. När Hanviken fick sätta sig i utvisningsbåset för en slashing så kunde Max Pålholm skicka in en reduceringspuck till 5-3. Hanviken’s Felix Liljegren var lite utav händelsernas man ikväll. Först blev han utvisade för en häg klubba och när han sedan kom in på isen igen kunde han göra sitt andra mål för kvällen när han skickade in 6-3 i den tomma målburen eftersom Strömsbro plockat målvakten. Strömsbro gav sig dock inte och kunde reducera till 6-4 men det räckte tyvärr inte. Det blev slutresultatet den här söndagen.

Hanvikens SK – Strömsbro IF 6-4 (1-0, 1-1, 4-3)
Skott: 27-32 (8-8, 7-9, 12-15)
Utv: 10-4 (6-2, 0-0, 4-2)