Stark sistaperiod gav tre poäng

Det var jämnt ända till den sista perioden då Strömsbro gjorde hela fyra mål och drog ifrån och vann med 3-7 efter bland annat två mål av Johan Eriksson.

Det var en del avvaktande spel från båda lagen till en början. Strömsbro hade sitt första riktiga farliga läge efter ungefär fem minuter när man rundade målburen och försökte lägga in pucken via köksvägen. Kort därefter fick Nyköping till ett två mot ett-läge men Alexander Flink räddade den pucken. Strax innan vi passerat sju minuters spel skulle första målet komma och det var Martin Naenfeldt som skickade iväg en puck från slottet som gick in bakom Daniel Fahlström i Nyköpingsmålet. Hemmalaget kvitterade dock till 1-1 efter att Strömsbro drabbats av en utvisning och det var ställningen efter en spelad period.

Jesper Hedenström jobbade sig till Strömsbros första numerära överläge ett par minuter in i den andra perioden. Det läget tog gästerna tillvara på när kapten Viktor Ehn avslutade nära mål och åter gav Strömsbro ledningen med 1-2. Bara två minuter senare var det dags för nästa mål när Johan Eriksson skickade upp pucken i nättaket till 1-3. Men Nyköping kom igen, och man skulle skicka in sin reducering till 2-3 med en man mindre på planen och man kvitterade även till 3-3 i spel fem mot fyra med ungefär två och en halv minut till paus.

I den sista perioden skulle Strömsbro visa att de var det starkare laget. man tog ledningen genom Johan Eriksson, som gjorde sitt andra mål för kvällen, när han skickade in 3-4 i powerplay. Sedan ökade man på till 3-5 genom Jesper Hedenström som gjorde mål på friläge. Det hann bara gå 9(!) sekunder innan nästa mål kom. Axel Westlund gjorde sitt första mål för säsongen när han tog med sig pucken in i offensiv zon och avlossade ett skott från en väldigt snäv vinkel som letade sig in bakom målvakten. 20 sekunder senare kom Strömsbros sjunde mål för kvällen när Joakim Axman och Georgs Golovkovs kom två mot en och den förstnämnde var sist på pucken vilket betyder att han gjort 8 mål på tre matcher. Slutresultatet skrevs alltså till 3-7 och Strömsbro började den här veckan på bästa möjliga sätt.

Nyköpings SK – Strömsbro IF 3-7 (1-1, 2-2, 0-4)
Skott: 30-44 (13-14, 10-14, 7-16)
Utv: 20-8 (0-4, 4-2, 16-2)