Vinst på straffar mot Visby

En svängig match fick till slut avgöras på straffar och där var det målsäkre Joakim Axman som la det avgörande straffen och Strömsbro tar med två poäng hem till Gävle.

Visby fick chansen i spelformen fem mot fyra när inte ens fyra minuter var spelade då Axel Westlund åkte ut för en holding. Det blev dock inget mål för Visby, utan samme Westlund som suttit utvisad kunde spräcka målnollan för bortalaget Strömsbro när Visby hade fått en utvisning för att ha spelat med sex spelare på isen och vi hade 0-1 på tavlan i paus.

Den andra perioden visade sig bli en svängig historia. Visby kvitterade först till 1-1 genom William Erenrot och när Strömsbro fick ett matchstraff plus en två i samma situation så fick Visby chansen i fem mot tre vilket man tog till vara på. Man tog ledningen med 2-1 genom Erik Palm. Men Strömsbro kom igen, först skickade man in kvitteringen till 2-2 genom Joakim Axman, som nu stänkt in 11 baljor sedan återkomsten, och sedan återtog man även ledningen till 2-3 genom Erik Broman.

Strömsbro skulle inte få behålla ledningen särskilt länge. Visby kvitterade till 3-3 fem och en halv minut in i den tredje perioden men man återtog den ännu en gång genom Georgs Golovkovs. Visby kämpade för att kvittera för tredje gången i matchen. Man tog en timeout och plockade även målvakten vilket gav resultat. Med en och en halv minut kvar av ordinarie tid skickade Eric Winbergh in kvitteringen till 4-4 och det stod sig efter sextio minuter.

Förlängningen blev en mållös historia och därför väntade straffar. Där var det Joakim Axman som la den avgörande straffen och Strömsbro tar med sig två poäng hem till Gävle.

Visby/Roma HK – Strömsbro IF 4-5 (0-1, 2-2, 2-1, 0-0, 0-1)
Skott: 49-26 (14-5, 16-9, 16-7, 3-4, 0-1)
Utv: 6-31 (2-2, 4-29, 0-0, 0-0)