Daniel Taavo gör comeback inför kvällens Kirunaderby

Foto: Roland Nutti

Kiruna AIF fortsätter sitt tuffa schema innan juluppehållet. Denna vecka spelas det derby back-to-back mot Kiruna IF. I kvällens match står AIF som hemmalag och på torsdag är det ombytta roller då Kiruna IF har värdskapet för matchen.

AIF har hittills gått segrande ur alla derbyn som spelats sedan AIF startade upp sin hockeyverksamhet igen säsongen 15/16. Sex raka segrar har satt igång snacket i staden om ett derbyspöke som härjar runt i Lombia ishall.

I tabelläget har IF en klart bättre position och nosar på en plats i AllEttan. AIF ligger på en tiondeplats och måste i princip plocka med sig full pott i de fyra återstående omgångarna för att kunna avancera i tabellen. Matchen mot Boden söndags var ett rejält kliv i rätt riktning där man trots uddamålsförlust mot seriens gigant såg ut att ha fått riktigt bra ordning på spelet och man hade lika gärna kunnat plocka med sig en poäng med rätt studsar i slutet.

Inför kvällen så är Daniel Taavo tillbaka i truppen efter att han i mitten på oktober valde att gå över till Kiruna City i division 2 för att hitta tillbaka till sitt spel och glädjen i hockeyn. 

Återkomsten till AIF föregicks dock av tuffa förhandlingar där Taavo till slut gick vinnande från förhandlingsbordet och fick precis det han begärde, en duschskrapa med extra långt skaft!

Vi tog ett kort snack med Taavo inför kvällens match:

Välkommen tillbaka till AIF, Hur känns det att vara tillbaka?
Tack, det känns alltid bra att dra på sig den svartgula dressen så det är riktigt roligt att vara tillbaka.

Du kliver direkt in i kvällens derby, dina tankar om det?
Det blir ingen mjukstart i återkomsten, men jag ska försöka bidra med det jag är bra på.

Lycka till ikväll så håller vi derbyspöket vid liv!
Tack så mycket, vi ska göra allt i vår makt för att spöket ska få spöka vidare.