Tung förlust hemma mot Hudiksvall

Trots en stark och spännande sistaperiod räckte det inte för att vinna mot Hudiksvall. Strömsbro spelar i fortsättningsserien den här våren.

Hemmalaget bjöd på några fina chanser i inledningen av matchen men Hudiksvall spelade sig in i matchen mer och mer. Man hade chansen att ta ledningen när man kom två mot en med pucken gick upp i skyddsnätet bakom målet. Ledningsmålet skulle dock komma när Strömsbro slarvade och Linus Hedman kunde ge Hudiksvall ledningen med 0-1 i numerärt underläge.

Den andra perioden hann bara bli 50 sekunder gammal innan Lukas Enqvist snappade åt sig pucken och kunde utöka till 0-2 för bortalaget. Strömsbro var nära att reducera men om in

te Oliver Tornerefelt stod i vägen i Hudiksvallskassen så gick pucken ovanför målet. Båda lagen bjöd på en hög intensitet i slutskedet av perioden men 0-2 stod sig perioden ut.

Efter bra 40 sekunder in i den tredje perioden hade Hudiksvall chansen att utöka till 0-3 men pucken träffade stolpen. Efter att bortalaget dragit på sig en holding kunde Strömsbro göra sitt första mål i matchen och reducera till 1-2 genom Joakim Axman och det var match igen. Man kvitterade också till 2-2 genom Erik Broman i spel fem mot fyra. Hudiksvall återtog dock ledningen med 2-3 några minuter senare och ökade också på till 2-4 mindre än minuten senare. Man fick dock ett litet hopp i hemmalägret när Gabriel Deutsch skickade in 3-4 med 34 sekunder kvar men man orkade inte kvittera ytterligare och Allettanplatsen gled ur händerna. Det innebär att vi kommer spela i fortsättningsserien även den här våren.

Strömsbro IF – Hudiksvall HC 3-4 (0-1, 0-1, 3-2)
Skott: 19-32 (5-11, 5-10, 9-11)
Utv: 2-6 (2-2, 0-2, 0-2)

0-1 (16:09) Linus Hedman SH1
0-2 (20:50) Lukas Enqvist (Gustav Nielsen)
1-2 (48:24) Joakim Axman (Johan Eriksson)
2-2 (52:37) Erik Broman (Marcus Lindblo, Johan Eriksson) PP1
2-3 (58:28) Axel Levander