Vinst hemma mot Vallentuna i första matchen

Den första matchen i fortsättningsserien blev också den första vinsten. Efter mål av Alex Lind och Joakim Axman vann Strömsbro hemma mot Vallentuna med 2-1.

Brynäslånet Adam Matsson fick starta mellan stolparna den här kvällen och han klarade av sitt första ingripande. Efter bara halvminuten fick Strömsbro chansen i numerärt överläge men inga mål föll. Trots en period med högt tempo och en del fysisk spel så stod det 0-0 på tavlan efter tjugo minuter.

Det första målet skulle komma i den andra perioden och det var hemmalaget som tog ledningen med 1-0 efter att Alex Lind varit sist på pucken. Därefter fick Vallentuna återigen chansen i numerärt överläge och man hade öppet mål och en gratischans till kvittering men pucken ville inte in bakom Adam Matsson i Strömsbrokassen. Istället var det Strömsbro som skulle öka på sin ledningen genom Joakim Axman som skickade iväg en fösare längs isen. Hemmalaget fick spela fem mot tre i slutet av perioden men Vallentuna kunde hålla undan och 2-0 stod sig perioden ut.

En reducering skulle komma i den tredje perioden när bortalaget fick chansen i numerärt överläge. Oskar Söderberg skickade in 2-1 till Vallentuna efter ungefär åtta minuters spel. Man försökte också få till en kvittering genom att ta ut målvakten och när Strömsbro åkte ut för en tripping med 28 sekunder kvar fick man spela sex mot fyra men Adam Matsson stod säkert mellan stolparna. Rallarbo vann till slut med 2-1 och Adam Matsson hade fina 96,88% i räddningsprocent.

Strömsbro IF – Vallentuna Hockey 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
Skott: 31-32 (6-13, 15-11, 10-8)
Utv: 8-6 (2-2, 0-4, 4-0)

1-0 (25:43) Alex Lind (Fredde Stömne)
2-0 (33:49) Joakim Axman (Alexander Ljungkrantz, Viktor Persson)
2-1 (47:42) Oskar Söderberg (Stefan Söder, Måns Krüger) PP1