Ljungkrantz hattrick gav 2 poäng

En svängig match som till slut fick avgöras på övertid. Där klev Alexander Ljungkrantz fram och avgjorde matchen samtidigt som han fullbordade sitt hattrick. Noterbart är att Martin Naenfeldt stod för fyra assist idag.

Den första perioden blev en målrik sådan. Hammarby tog ledningen med 1-0 efter ungefär två minuters spel men Strömsbro replikerade relativt snabbt. Kvitteringen till 1-1 kom i numerärt överläge och det var Alexander Ljungkrantz som var sist på pucken. Rallarbo tog också ledningen genom Max Pålholm men Hammarby vände på matchen igen. Andreas Andersson skickade in 2-2 och endast 33 sekunder senare kom ledningsmålet till 3-2.

Inte riktigt så många mål kom i den andra perioden. Det dröjde till 14.37 innan det första. Alexander Ljungkrantz kvitterade till 3-3 för Strömsbro och gjorde sitt andra mål i matchen. Målet kom i spel fem mot fyra. Med 29 sekunder kvar av perioden skulle Hammarby återta sin ledning igen och vi hade 4-3 på tavlan inför den tredje perioden.

Det skulle dröja ända till 16.09 innan något mål kom i den tredje perioden. Strömsbro fick chansen i numerärt överläge och där var det Viktor Ehn som skickade in kvitteringen till 4-4 och matchen skulle behöva avgöras på förlänging. Efter endast 21 sekunder fullbordade Alexander Ljungkrantz sitt hattrick när han avgjorde matchen till 4-5.

Hammarby IF – Strömsbro IF 4-5 (3-2, 1-1, 0-1, 0-1)
Skott: 20-29 (5-12, 7-9, 7-8, 0-1)
Utv: 10-10 (2-4, 6-4, 2-2, 0-0)

1-0 (02:11) Calle Wäng (Marcus Nylander, Charlie Björlin)
1-1 (05:19) Alexander Ljungkrantz (Martin Naenfeldt, Johan Eriksson) PP1
1-2 (10:46) Max Pålholm (Martin Naenfeldt, Erik Broman)
2-2 (13:22) Anderas Andersson
3-2 (13:55) Pontus Okerbland Westin (Marcus Pedersen, Wincent Blomdahl)