Försvarsspelet säkrade segern

Sponsras av

A Stensson, fotograf Peter Olsson

Det märktes inte alls på Hanhals Kings att man varit spellediga en vecka. Istället kom laget ut mycket inspirerande och var med redan från start i matchen. Tre spelare stack ut speciellt i matchen, målvakten Mathias Israelsson var tillbaka mellan stolparna efter en rad matcher på bänken. Han spelade mycket säkert och förtroendeingivande. Han räddade 26 skott och hade 96,3 räddningsprocent. Även Alexander Stensson briljerade och visade på en fart vi inte tidigare sett under säsongen. Känns verkligen som Alexander tagit ett rejält steg med nya tränaren. Sist måste vi nämna Liam Dower-Nilsson som stod för två matchavgörande assist i powerplay. Ni ser assisten genom att klicka här!

L Levinsson, fotograf Peter Olsson

Matchen blev precis så som Hanhals Kings planerade. 18:44 i period 1 sätter Ludwig Persson 1-0 snyggt framspelad av Liam Dower-Nilsson. Det dröjer till 6:42 in i period 2 innan Markus Ruuskanen sätter 2-0 snyggt framspelad av Jonathan Lundin-Andersson. Efter powerbreak och en utvisning på Måns Krämer får KRIF spela 5-4 vilket man utnyttjar och reducerar till 2-1 genom Christoffer Björk. Slutet på period 2 blir tuff och det slutar med att KRIF får spela 4 mot 3, vilket man även startar sista perioden med. Hanhals Kings lyckas hålla undan och 11:13 in i perioden får KRIF utvisning. Hanhals Kings har tack vare ungdomarna Ludwig och Liam plus målsprutan Ludde skapat ett riktigt vasst PP och även denna gång spelar Liam fram Ludde som sätter 3-1. Slutet på matchen blir spännande, Hanhals Kings råkar ut för utvisningar och KRIF spelar 6 mot 4 men till slut sätter Johan Zarwel 4-1 i öppen kasse och hemmalaget vinner.

T Heden, fotograf Peter Olsson

Bästa tänkbara starten på andre tredjedelen av serien, Thomas förstås nöjd med segern och säger:

Vi gör en väldigt bra match i spelet utan puck. Vårt försvarsspel gör att vi ikväll tar med oss 3 poäng. Vi gnuggar fantastiskt bra i PK och krigar verkligen för varandra. Att vi också får utdelning i PP är naturligtvis skönt och ett moment vi inte riktigt vara nöjda med på senare tid. Special teams är viktigt i dagens hockey och det visar vi prov på idag. Mathias Israelsson hjälper ger oss också chansen ikväll och spelar riktgt bra. Fantastiskt kul att se att gruppen jobbar för varandra och vill framåt.