Kalmar HC back to back!

Vi måste glömma senaste matchen och jag är säker på att ledningen och spelarna lagt den bakom sig. Idag är det första matchen av två mot Kalmar HC, vi startar på bortaplan. Förutsättningarna är ganska enkla; Kalmar 3:a i tabellen på 21 poäng med 9 spelade matcher. Hanhals Kings 4:a på 19 poäng med 10 matcher spelade. Vinner vi båda matcherna får vi 25 poäng och ligger då 4 poäng före Kalmar som fortsatt spelat en match mindre. Då har vi chansen att ta tredje platsen. Men vi vet att det kommer blir stentufft att ta Kalmar HC i back to back möten.

Vad säger statistiken?

Senast lagen möttes var i december, då vann Hanhals Kings med 4-3 på straffar och matchen i Kalmar början av november var också lika efter full tid och då knep Kalmar extra poängen. Kalmar har två segrar bakom sig mot KRIF & Tyringe, Hanhals Kings har tre förluster mot Tyringe, Halmstad & Tranås. Det sägs att Hanhals Kings vinner 100% av sina matcher när man gör första målet, så starten på matchen idag blir otroligt viktig för bortalaget. Special teams är ju extremt avgörande för många matcher. Hanhals Kings har 0/10 mål senaste tre matcherna, Kalmar HC har 6/12 och rankas som #1. Kalmar har seriens poängkung hitintills i laget Kim Runermark som gjort 21 poäng. 3 av 5 spelare i toppen av poängligan kommer från Kalmar. Hanhals Kings Ludde Levinsson är också med i toppen tillsammans med Philip Granath.

Dags för slutspelsmatch!

Som vi kan utläsa av statistiken är det upplagt för en riktigt spännande match i eftermiddag & där mycket står på spel. Thomas Heden tränare Hanhals Kings säger så här om eftermiddagens match;

Kalmar var ett tag sedan vi mötte då vårt senaste möte blev inställt pga covid-19. Nu möter vi dom back to back och viktiga poäng står på spel och möten likt dessa brukar vara intressanta.Varje match känns som en slutspelsmatch och det gäller att gnugga oavsett utgång. Vi kommer från en tyngre period och dags att vända den negativa trenden. Vi har planen klar och ser fram emot att verkställa den idag mot Kalmar.

Hur ser laget ut inför kvällen?

Vi kommer använda oss av samma lag som sist då vi just nu saknar 4 spelare, Liam Dover-Nilsson, Ludvig Persson, William Hallén, och Kim Roussakoff.