Övertidsvinst hemma mot Hammarby

Trots en ledning med 3-0 fick matchen till slut avgöras i förlängning där Martin Naenfeldt skickade in avgörandet efter 3.52. Debutanten Aaron Ryback blev målskytt i sin debut.

Bortalaget Hammarby var det lag som inledde klart piggast med mycket fart i sitt spel. Det var dock hemmalaget Strömsbro som skulle hitta in målprotokollet genom Johan Börjesson som gjorde sitt första mål i fortsättningsserien. Strömsbro fick chansen i numerärt överläge en stund senare men lyckas inte överlista Oscar Walldén i Hammarbymålet just då. 2-0 skulle dock komma, med cirka en och en halv minut kvar var det dagens debutant Aaron Ryback som var sist på pucken och hemmalaget tog med sig tvåmålsledningen in i paus.

Strömsbro hade chansen på fler mål i inledningen av den andra perioden. Innan fem minuters spel hade man två frilägen men målvakten räddade. Efter det styrde Hammarby spelet delvis och man försökte få in en reducering men John Morelius stod säkert i målet. Istället skulle Strömsbro till slut öka på sin ledning till 3-0 när Erik Broman skickade in pucken via en Hammarbyspelare.

I den tredje perioden var det ett helt nytt Hammarby som klev ut på isen. De reducerade redan efter 1.24 och trots att Strömsbro ökade på sin ledning till 4-1 när Erik Broman gjorde sitt andra mål för kvällen tappade Hammarby inte gnistan. 4-2 kom, 4-3, och till slut även kvitteringen till 4-4 vilket även stod sig efter sextio minuter och ännu en förlängning väntade. Men där kunde Strömsbro avgöra matchen efter fint samspel mellan Erik Broman och matchvinnaren Martin Naenfeldt när han gjorde 5-4 3.52 in i förlängningen.

Nu väntar lite ledig tid för oss igen och nästa match vi spelar är den 24 februari hemma mot Vallentuna Hockey.

Strömsbro IF – Hammarby IF 5-4 (2-0, 1-0, 1-4, 1-0)
Skott: 35-40 (12-11, 12-12, 7-15, 4-2)
Utv: 6-4 (0-2, 2-2, 4-0, 0-0)

1-0 (11:00) Johan Börjesson (Emil Lindgren, Adam Dahlström)
2-0 (18:36) Aaron Ryback (Adam Lööf, Jesper Hedenström)
3-0 (31:49) Erik Broman (Gabriel Deutsch)
3-1 (41:24) William Ignberg Nilsson (Joakim Albertsson, Calle Wäng) PP1
4-1 (41:39) Erik Broman (Joakim Axman, Niklas Lindberg)