Vi vinner skott med 37-19

Sponsras av

Kalmar HC fick sin revansch igår mot Hanhals Kings efter periodsiffrorna 0-2, 2-1, 0-1 och totalt 2-4. Bortalaget tog kommandot direkt och fick en kanonstart när man redan efter 07:07 gjorde 0-1 genom sin storstjärna Kim Runermark. Hemmalaget hade bra tryck vilket man visade genom att vinna skotten i första perioden med 13-3, men pucken gick inte in i målet. 0-2 kom lite snöpligt 13:54 och även denna gången genom Kim Runermark. Perioden slutar 0-2.

Vår första period är i stora drag bra men vi bjuder på 2 mål och känslan är att vi bjuder på alla målen. Vi ger upp enkla mål och måste kriga för våra – Thomas Heden

Andra ser ut att bli Hanhals Kings, efter att Kalmar drabbas av dubbelutvisningar tar hemmalaget chansen och gör 1-2 genom #96 Albin Bardh, assisterad av F Persson, L Levinsson tid 25:07. Även Hanhals Kings andra mål kommer i PP av #97 M Ruuskanen assisterad av F Persson, M Elfström tid 35:22. Grym energi i laget som tyvärr släcktes något när bortalaget sätter 2-3 18:11 in i perioden av Johan Järlefelt.

Tredje perioden punkterar lite Kalmar matchen då man sätter 2-4 03:25 in i perioden. Hemmalaget sliter för kvittering men kommer aldrig riktigt nära. Kim Runermark blir Kalmars hjälte med 2+2 som så många gånger förr.

Förstås en frustrerad tränare i Hanhals Kings efter att ha vunnit skotten med 37-19 och ändå förlora!

Vi vinner skott med 37-19 men förlorar matchen med 2-4. Självklart en scenario man inte uppskattar.
Tycker vi är lite för sköra och tävlar inte klart alla moment. Vi slits mellan att vara laget man vill vara och laget man är. När vi har rätt attityd och spelar alla 60 minuter i vår struktur löser vi ekvationen, utmaningen för oss är att spela så få minuter som möjligt utanför strukturen.

Att luta sig framåt nu är ett måste och vi har 6 matcher kvar. Först var vi missnöjda med att vi skulle möta alla lagen 3ggr, idag är vi tacksamma att det är så för nu har vi fortfarande chansen att slippa kval. Annars hade det varit klart.

Vi ser framåt och alla är fullt medvetna om läget, lätt träning idag, ledigt fredag, lätt träning på lördag, och full fart borta mot KRIF på söndag. Vi gillar att spela borta tydligen!

Highlights från matchen

Kommande matcher för Hanhals Kings

21 feb KRIF Hockey på bortaplan

24 feb Borås HC på hemmplan

26 feb Tranås AIF på bortaplan

3 mar Halmstad Hammers hemmaplan

5 mar Tyringe SoSS på bortaplan