Thu 22 Apr Period 3
Hockeylag HHC 2
Hockeylag NYB 1
Thu 22 Apr Period 3
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Vinst i sista matchen

Den sista matchen för säsongen blev en svängig sådan som till slut vände till Strömsbros fördel. 3-4 skrevs slutresultatet till efter att bland annat en av dagens debutanter William Gradin gjorde mål och Adam Matsson motade hela 42 skott i målet!

Strömsbro skulle bli det första laget att hitta in i målprotokollet när William Gradin, uppflyttad från J20-laget för dagen, presenterade sig direkt och gjorde 0-1 efter cirka sex minuters spel. Bortalaget skulle också öka på till 0-2 när Jesper Hedenström snyggt spelade fram till Viktor Ehn som fanns påpassligt framför mål. Efter det blev det uppförsbacke. Hammarby hade en del press mot Strömsbromålet vilket resulterade i att man fick spela numerärt överläge och där kom reduceringen till 1-2. Kvitteringen till 2-2 skulle också komma minuten senare och när Strömsbro fick chansen i spel fyra mot tre var det ändå Hammarby som snappade upp pucken och Calle Wäng kunde göra sitt andra mål för kvällen vilket betydde att Hammarby hade vänt på matchen lagom till paus.

Den andra perioden blev en rätt grinig sådan där spelarna åkte och kände på varandra efter avblåsningarna. Inget av lagen bjöd heller på något skönspel. Hammarby hade den hetaste målchansen när man kom på ett två mot noll-läge men man missade målet. Men med 42 sekunder kvar av perioden skulle Strömsbro kvittera till 3-3 när Adam Deutsch blev serverad av Simon Appelquist.

Det märktes delvis att det inte stod något på spel för något av lagen i den sista perioden. Strömsbro hade några chanser att ta ledningen i spel fem mot fyra men pucken ville inte in då. Man tog en timeout och kort efter det skulle Alexander Ljungkrantz sno åt sig pucken och ge bortalaget ledningen igen med bara en och en halv minut kvar av matchen. Hammarby tog ut målvakten i ett försök till en kvittering men det hjälpte inte och tack vare en storspelande Adam Matsson i Strömsbromålet som motade hela 42 skott vann man till slut med 3-4 i säsongens sista match.

Nu blir det sommarlov för vår del och vi hoppas att vi kan återses till hösten igen! Tack för att ni varit med oss den här minst sagt konstiga säsongen och stöttat oss!

Hammarby IF – Strömsbro IF 3-4 (3-2, 0-1, 0-1)
Skott: 45-20 (19-5, 16-6, 10-9)
Utv: 12-8 (4-4, 4-4, 4-0)

0-1 (06:05) William Gradin (Adam Deutsch, Alexander Ljungkrantz)
0-2 (10:09) Viktor Ehn (Jesper Hedenström, Simon Appelquist)
1-2 (15:32) Calle Wäng (Joakim Albertsson, William Ignberg Nilsson) PP1
2-2 (16:48) Axel Åström (Daniel Liiv, Pontus Okerblad Westin)
3-2 (18:09) Calle Wäng SH1
3-3 (39:18) Adam Deutsch (Simon Appelquist)
3-4 (58:26) Alexander Ljungkrantz (William Gradin, Adam Dahlström)