Janne Karlsson inför helgens kvalavgörande

I helgen är det dags att knyta ihop säcken och avgöra vilka lag som får spela vidare i Hockeyettan under nästa säsong då de sista matcherna i norra seriens kval ska spelas.

Den första omgången i serien blev otroligt jämn då alla tre lag vann varsin match och landade på tre poäng vardera. I onsdags möttes Lejon och Örnsköldsvik i Skellefteå, en match som fick sitt avgörande först efter några straffomgångar och där Örnsköldsvik till slut tog med sig bonuspoängen hem. En otroligt viktig poäng som kan visa sig vara helt avgörande när vi summerar serien på söndag kväll.

För AIFs del så var likaresultatet kanske det mest önskvärda. Det betyder att man har allt i egna händer och glasklara förutsättningar, en vinst under ordinarie tid i någon av helgens två matcher gör att man kvalificerar sig till vidare spel i Hockeyettan även nästa säsong. Platsen kan alltså säkras redan ikväll.

Hemsidan tog ett snack med huvudtränaren Janne Karlsson inför avgörandet:

Säsongen närmar sig sitt slut och du har hunnit vara i Kiruna och AIF i nästan två månader, dina känslor och intryck från att vara tillbaka i moderklubben?
Efter 39 års frånvaro så finns AIF-hjärtat kvar. Det är en härlig känsla att vara tillbaka och försöka påverka saker.

Det blir en riktig nagelbitare för alla svartgula supportrar då allt avgörs i de sista matcherna på hemmaplan. Dina tankar om helgen?
Det blir två tuffa matcher precis som de tidigare. Jag har en bra känsla och vet att jag inte kommer att bli besviken på grabbarna.

Hur är läget i laget, mönstrar ni full trupp?
Läget i truppen ser bra ut, enda frågetecknet just nu är Paskaruk.

Som vi alla vet så tillhör du Växjö Lakers organisation där du varit framgångsrik i många år. Till alla hoppfulla AIF supportrar därute, kommer vi att få se Janne Karlsson i AIF-båset i framtiden?
Det vet man vet aldrig, det får framtiden utvisa.

Tack för du tog dig tid och lycka till ikväll!

Kvällens match börjar 19:00 och Kiruna AIF-TV sänder som vanligt matchen live här på hockeyettan.se.