Olander kliver in i båset

Niklas Olander tar klivet från isen i AIF J20 till båset när han går in som assisterande tränare till head coach Juhani Matikainen.

Detta är en del i AIFs långsiktiga strategi för att skola unga ledare i det egna ledet mot J20 och A-lag. Förutom utbildningar via hockeyförbundet så kommer Niklas även att gå sida vid sida med Juhani som ska utbilda honom i att planera och genomföra träningar och matchcoachning i båset.

Hemsidan tog ett snack med Niklas:

Varmt välkommen till A-laget!
Tack så mycket!

Du håller på att utbilda dig till tränare och ska gå bredvid Juhani som assisterande coach och lära upp dig efter tidigare ha varit utespelare. Hur har tankarna gått innan du bestämde dig för att bli tränare?
Jag kände att viljan saknades när det kom till att fortsätta som utespelare. Jag hade däremot kvar kärleken för idrotten och klubben och ville hitta ett annat sätt att vara engagerad. När AIF sen kom med frågan om tränarjobbet behövde jag inte tänka två gånger.

Vad tror du att du kan bidra med från sidan av isen istället för ute på plan?
Jag kommer kunna bidra med mycket energi och motivation till spelarna under träningar och i båset. Dessutom kommer jag kunna hjälpa Juhani kring att utveckla våra yngre spelare som jag känner och har spelat med större delen av livet.

För dom som inte känner dig sen tidigare, vem är Niklas?
Jag är en snäll trevlig kille på 20 år som spelat för AIF sedan u16 med uppehåll från den gångna säsongen då jag gjorde värnplikt som säkerhetsspanings-soldat på Livgardet i Stockholm.

Tack för att du tog dig tid och lycka till i vinter!
Tack så mycket!