Truppnytt 21/22: Ung back klar

Vi värvar den 20-årige backen Linus Lundberg! Han kommer senast från spel med Södertälje SK’s J20-lag men var också utlånad till Hammarby IF under fyra matcher förra säsongen. Han har danskt och svenskt påbrå och Södertälje är också hans moderklubb. Varmt välkommen till Rallarbo, Linus!

Efter att ha spenderat nästan hela din karriär i Södertälje blir det nu spel med Strömsbro. Hur går tankarna inför det?
– Jag vill fortsätta ta kliv som spelare och det känns som att Strömsbro är rätt plats för mig. Det är en målmedveten grupp där alla tävlar och vill framåt, så det ska bli riktigt kul.

Hur skulle du beskriva din spelstil?
– Jag är en spelskicklig back med bra rörlighet som gillar att sätta igång spelet. Min styrkor skulle jag säga är min skridskoåkning, teknik och blick.

Vad har du för förväntningar inför kommande säsong?
– Mina förväntningar för kommande säsong är att vi som grupp först och främst ska komma till Allettan, sedan får man sätta upp nya mål efter det. Sen ska man som spelare utvecklas så mycket som möjligt.

Såhär kommenterar sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg värvningen av Linus Lundberg:
”Linus är en extremt snabb spelare med bra händer. Han är en spelare som kan spela både back och forward men till oss är han värvad som back vilket känns jättebra!”