Vinst borta mot Wings

Efter att Wings tagit ledningen i matchen vände Strömsbro och vann till slut med 2-5 efter att Nicklas Strid och Gabriel Deutsch stått för två mål vardera.

Hemmalaget tog initiativet i inledningen av den första perioden och man tog också ledningen när Marcus Karlsson hittade in bakom John Morelius. När målskytten sedan åkte på ett matchstraff för kneeing så kom vändningen för Strömsbro. Nicklas Strid, som för dagen vikarierar som forward, behövde bara 24 sekunder på sig att kvittera när han skickar in pucken från slottet. Sedan skulle han även ge bortalaget ledningen med 1-2 när Viktor Ehn hittade in till Strid som stod placerad på ungefär exakt samma plats

som vid kvitteringsmålet.

Lagen bytte chanser med varandra men det var ändå Strömsbro som skulle öka på sin ledning till 1-3. Emil Lindgren höll sig framme vid mål och kunde slå in pucken bakom Marcus Nygren. Strax fem minuter in i tredje perioden skulle Gabriel Deutsch öka på till 1-4 när han gjorde sitt första mål för dagen. Men hemmalaget kom igen och reducerade till 2-4 i numerärt överläge när man skickade iväg en puck från backplats som till slut gick in. Wings tog en timeout och plockade även målvakten i jakten på ytterligare en reducering, men Gabriel Deutsch slog den berömda spiken i kistan när han skickade in 2-5 i tom bur och gav Strömsbro tre nya poäng. John Morelius räddade 30 av 32 skott med en räddningsprocent på 93,75.

Wings HC Arlanda – Strömsbro IF 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)
Skott: 32-30 (13-7, 11-12, 8-11)
Utv: 27-10 (25-2, 2-4, 0-4)

1-0 (09:26) Marcus Karlsson (Isak Salqvist, Ville Hornborg)
1-1 (15:18) Nicklas Strid (Stefan Söder, Adam Deutsch) PP1
1-2 (18:48) Nicklas Strid (Viktor Ehn, Gabriel Deutsch)
1-3 (29:58) Emil Lindgren (Gvido Jansons, Gabriel Deutsch)
1-4 (44:52) Gabriel Deutsch (Stefan Söder)