Truppnytt: Vi fyller på i offensiven

Han är född i Gävle 2001 men har Järpens IF som moderklubb och spelade juniorhockey i Modo Hockey. Forwarden står noterad för bland annat 6 matcher med Sollentuna i Hockeyettan under förra säsongen, och de senaste 16 matcherna har han spelat för Haugesund Seagulls i den norska andraligan. Nu flyttar han hem till Sverige och kommer tillbaka till Gävle igen! Välkommen till Rallarbo, Axel Boberg!

Hur gick tankarna när du valde spel med Strömsbro?
– Jag har följt Hockeyettan hela hösten och jag har tyckt att Strömsbro har något bra på gång och spelar bra hockey, så när det kom ett erbjudande kände jag direkt att det skulle vara roligt att spela här.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? Vilken spelartyp är du?
– Jag är en offensiv spelare med bra spelförståelse och min främsta styrka är min snabbhet.

Vad har du för förväntningar på att spela i Allettan med Strömsbro?
– Jag förväntar mig bra hockey och motstånd, men även att utvecklas som spelare. Förväntar mig också att vi som lag ska spela bra och ta oss till kval uppåt och därifrån ta oss så långt som möjligt.

Sportchef Johan ”Gnidan” Wennberg kommenterar nyförvärvet:
”Axel är en spännande spelare med riktigt bra fart på rören. Det blir roligt att följa honom i Allettan!”

Fotograf: Sofie Alexandra Kitterød