Veckans Lag # 47 – här är expertens val * ”En imponerande doldis” * Kommentarer om alla * ”Ett av säsongens riktigt stora genombrott”

Måndagar betyder alltid Veckans Lag här.

Så också i dag.

Vilka spelare kom med den här gången i experten Mikael Mjörnbergs line up?

Här är Veckans Lag #47.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Ny, häftig och matig vecka i Sveriges största hockeyliga som avslutades med tolv matcher på söndagen.

Vilka lirare utmärkte sig mest från förra veckan?

Här är säsongens nionde Veckans Lag (vecka 47) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda.

MÅLVAKT:

* Alec Rajalin-Scharp, Örnsköldsvik

Den forne AIK-junioren kom in i Örnsköldsvik en bit in i säsongen och har fått slita hårt som sista utpost sedan dess. Det har trots flera riktigt starka insatser varit ordentligt motlut med idel förluster, men i helgen kom slutligen både keeperns och lagets första seger under ordinarie tid för den här säsongen. Rajalin-Scharp motade 34 skott och stod för ett inspirerande målvaktsspel när Clemensnäs besegrades med 3–1 och Ö-vik tog ett steg förbi sin motståndare i tabellen. Välförtjänt.

BACKAR:

* Jesper Andersson, Eskilstuna Linden

Det är alltid kul med spelare som plötsligt som från ingenstans kliver fram ur anonymiteten och spelar huvudrollen. Under sina tio första matcher den här säsongen noterade Andersson, som värvades från Åker/Strängnäs i division 2 till den här säsongen, noll poäng. På sina tre senaste har han dunkat dit fem stycken och den gångna veckan svarade för han för en 2+2-macka där kronjuvelen var ett sudden-avgörande borta mot succégänget Vallentuna. Ett elegant mål där backen först vann pucken med starkt fysiskt spel bakom egen kasse och sen följde med i anfall för att avgöra. Notabelt är också att Andersson trots Lindens miserabla start på säsongen hela vägen har lyckats hålla en anständig +/–statistik. En imponerande doldis.

* Karl Jonsson, Skövde

Med 56 sekunder kvar av bortaderbyt mot Mariestad höll sig backen framme och smackade dit det matchavgörande 4-3-målet med ett välriktat skott. Det är så man skriver in sig i fansens historieböcker om man spelar i den röda Skövde-tröjan och backen Jonsson, som hittills under säsongen figurerat sparsamt i poängprotokollet, fick uppenbarligen mersmak för hemma mot Tranås skickade han in ytterligare ett mål och visade vägen mot seger i en tät match där Skövde-backarna dessutom fick slita ont för att freda kassen och storspelande keepern Felix Tengvall mot de framstormande gästerna. Skövde behöver mer leverans från backplats, kanske är Jonsson svaret på vad de söker.

Karl Jonsson, Skövde. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

FORWARDS:

* Hunter Godmere, Falu IF

Ibland kan miljöombyten bara bli så rätt. 22-årige kanadensaren Godmere fick inte ut i närheten av det bästa av sig själv hos Kalix samtidigt som Falu IF var en slagpåse, ett lag som radade upp tio raka nederlag i sin återkomst till Hockeyettan. Det blev en flytt och sedan kanadensaren klev in i Falu-truppen har han svarat för sex poäng (4+2) och laget har tre segrar på sina fyra senaste fighter. När nykomlingen besegrade självaste Mariestad (5-4) i helgen höll sig succéförvärvet framme och gjorde ett hattrick varav det sista målet var den matchavgörande pucken i förlängning. Där kan vi snacka om att göra ett viktigt avtryck.

* Daniel Andersson, KRIF

Hockeyn är fylld av alldeles för många alldeles för vedervärdiga klyschor, men ibland går det inte att komma runt dem. Släkten är värst! Den rutinerade centern Daniel Andersson, ”Kingen” kallad, har flera säsonger i Kristianstad bakom sig, så väl i Hockeyettan som i HockeyAllsvenskan, och när hans gamla lag stod på andra sidan rödlinjen vaknade han verkligen till liv. 31-åringen har haft en ganska trög start i sin återkomst till KRIF, men mot Kristianstad hade han och lekkamraten Sebastian Magnusson (också han med ett förflutet i Kristianstad) show och Andersson gjorde hattrick. Totalt bjöd veckan på fem poäng och centern var i allra högsta grad en bidragande orsak till att hans lag skaffade sig ett drömläge i kampen om söderseriens sista Allettan-plats.

* Hampus Larsson, Hanviken

Här har vi ett av säsongens riktigt stora genombrott i Hockeyettan och första spelaren att knöla sig in i Veckans lag två gånger. Forwarden som gjorde tre mål och totalt åtta poäng på hela förra säsongen ligger på en delad andraplats i målligan (med Surahammars Adam Karlsson och Mariestads Jesper Lindén med 12 fullträffar) och kommer från ännu en grymt imponerande vecka. Hanviken sköt 12 mål totalt, genombrottsmannen Larsson var inblandad i hälften av dem med fyra mål och två assist. Varav ett hattrick mot Segeltorp. 20-åringen gör ordentligt väsen av sig och har garanterat hamnat på större aktörers radar vid det här laget.

Hampus Larsson, Hanviken. FOTO: ERIK KRUSE

OMNÄMNANDE:

* Erik ”Zorro” Thorwalls, forward, HC Dalen

Laget var formsvagt, hade visat upp en geistlös sida flera matcher i rad och höll på att ramla rakt ner i en jobbig position i streckstriden om den sista Allettan-platsen inför bortamötet med Mjölby. Då tog Erik Thorwalls, en av få forwards som faktiskt levererat enligt plan för HC Dalen den här säsongen, saken i egna händer. Det spektakulära Zorro-mål han gjorde mitt i den andra perioden var inte bara ett av säsongens snyggare (och förtjänar ett extra omnämnande), det stakade också ut vägen för HC Dalen i matchen och visade sig i slutändan bli direkt matchavgörande. Det skulle uppenbarligen till en lirare för att lösa Dalens knutar.

KLIPP – se drömmålet här!

Erik Thorwalls, Dalen. FOTO: LEIF HELLERIN

ARKIV: ALLA VECKANS LAG HÖSTEN 2023

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

KRIF:s drömhelg – två segrar och hjälp från rivalen KHK * ”Det var skönt att dom vann” * Slagläge i jakten på Allettan