Veckans lag i Hockeyettan Norra #11

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

John Westermark, SK Lejon (2)

Andra raka uttagningen i Veckans lag för Westermark som kommer från ytterligare en stark vecka med sitt SK Lejon. Det började redan under Erik Forssells avskedsmatch, som säkerligen fått ett tråkigare slut för Skellefteågänget om Westermark inte räddat samtliga 42 skott som Teg avfyrade mot honom i 3-0-segern. Detta följdes upp av 23 av 25 räddningar mot Kiruna IF i lördags och 19 av 20 räddningar mot Asplöven igår. Dryga 92,5 i räddningsprocent i ett av seriens poängmässigt svagaste lag är otroligt starka papper för Westermark.

 

Backar:

Oskar Matushkin, Piteå

Matushkin kommer från en fin vecka där hans fina offensiva spel gav rejäl utdelning. Den spelskickliga backen följde upp en assist i förlustmatchen mot Vännäs med ett mål och två assist i vinsten mot Teg och Matushkin har nu totalt fina 14 poäng på 18 matcher.

 

Jesper Solomon Frisell, Östersund

Solomon Frisell smyger lite under radarn bland Östersunds namnkunniga backuppsättning och har varit en stabil pjäs i samtliga delar av Östersunds spel under säsongen. I Östersunds två segrar i helgen stod JOF för en assist i 6-3-segern mot Kiruna AIF och satte dagen efter det matchavgörande 1-0-målet i 2-0-segern mot Kalix.

 

Forwards:

Erik Forssell, SK Lejon

Forssell är given i Veckans lag efter den magiska matchen med moderklubben SK Lejon i karriärens sista match i tisdags. Matchen vanns med 3-0 och Forssell, med dubbla SM-guld på meritlistan, gjorde själv två och passade till det tredje.

 

Daniel Spigerhäll, Vännäs (2) 

Spigerhäll var tungan på vågen när Vännäs tog en tung skalp borta mot Piteå i onsdags. Med ett mål och två assist visade han prov på den fina offensiva uppsida han besitter, vilket lär behövas i Vännäs med poängkungen William Eriksson tillbaka i Björklöven.

 

Ludwig Tallqvist, Östersund

Ännu en fin helg för Tallqvist som stod för två mål och två assist i matcherna mot Kiruna AIF och Kalix. Östersund visar upp en imponerande bredd i offensiven och med spelare som Tallqvist i en tredjekedja (!) har man ett djup på forwardssidan som är svårmatchat.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Norra #1

Veckans lag i Hockeyettan Norra #2

Veckans lag i Hockeyettan Norra #3

Veckans lag i Hockeyettan Norra #4

Veckans lag i Hockeyettan Norra #5

Veckans lag i Hockeyettan Norra #6

Veckans lag i Hockeyettan Norra #7

Veckans lag i Hockeyettan Norra #8

Veckans lag i Hockeyettan Norra #9

Veckans lag i Hockeyettan Norra #10

 

 

//Marcus Malmsten