Veckans Lag # 48 – här är expertens val * ”Man kan börja snacka om ett backunder” * Kommentarer om alla * ”Bevisat att han håller på nivån”

Dags för Veckans Lag här igen.

Vilka spelare kom med den här gången i experten Mikael Mjörnbergs line up?

Här är Veckans Lag #48 i Hockeyettan.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vi lägger ännu en maffig vecka bakom oss – som avslutades med 14 matcher på söndagen  i Sveriges största hockeyliga.

Vilka spelare utmärkte sig mest från förra veckan?

Experten Mikael Mjörnberg har nu gjort sitt val. 

Här är säsongens tionde Veckans Lag (vecka 48) med Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda

MÅLVAKT:

* Oskar Blomgren, HC Dalen

Den unge keepern som är på säsongslån från Malmö Redhawks har tagit förstaspaden i HC Dalen, det är inget snack om den saken och så som han spelar blir det väldigt svårt att flytta på honom. Blomgren släppte bara en puck förbi sig i veckans viktiga ”streckmatch” mot Lindlöven och krönte den tillställningen med att stoppa samtliga fem straffar han fick emot sig. När HC Dalen under söndagen blev helt klara för Allettan ledde han vägen med en hållen nolla mot Surahammar. Hans tredje nolla för säsongen.

Oskar Blomgren. FOTO: MARCUS VILSON

BACKAR:

* Philip Kemi, Kiruna IF

Det hade kunnat sluta roligare för jubilaren än att tvingas konstatera att Kiruna IF i sin Allettan-jakt lyckades sjabbla bort viktiga poäng borta mot Clemensnäs (förlust 4-5 i förlängning). Men Philip Kemi gjorde sitt för att driva laget i rätt riktning. Veteranen som gjorde sin 400:e Hockeyettan-match i lördagens möte med Vännäs öppnade målskyttet mot Clemensnäs och visade upp sitt fina spelsinne vid mer än ett tillfälle (kolla smörpassen till Mattias Mustonens 2-2-puck!). Han är oerhört viktig i sitt lags spel över hela banan. Totalt samlade han på sig fyra poäng (1+3) under helgens utflykt. Lika många som laget således. 

* Ivar Sjölund, Hanviken

Det är så att man kan börja snacka om ett backunder ute i Tyresö. Eller i alla fall en backfabrik. Skickliga försvarare kommer fram och lämnar för större uppgifter och i deras ställe kliver ständigt nya fram och fortsätter excellera. Sjölund har stått på tillväxt i Hanviken i flera år och kliver den här hösten fram som en pålitlig nyckelback och poängleverantör som laget kan luta sig mot. Mot Brödernas/Väsby hittade han nätet dubbelt upp (varav det sista var precisionsskytte i tom kasse från egen zon) och gjorde ytterligare en riktigt solid insats. Han är inte rubrikernas man än, men kan mycket väl komma att bli.

Ivar Sjölund. FOTO: ERIK KRUSE

FORWARDS:

* William Strand, Mjölby

Efter flertalet säsonger i division 2 valde 23-åringen att följa med Mjölby upp i Hockeyettan när chansen uppenbarade sig och han har verkligen bevisat att han håller på nivån. Forwarden toppar Mjölbys interna poängliga och hade en riktig kalasvecka där kronjuvelen var hattrick med tillhörande avgörande i sudden i prestigemötet mot Tranås. Av bara farten hivade han sedan också in ett mål och tre assist när hans lag lite skrällartat sköt åtta mål på och vann mot Allettan-jagande Lindlöven. William Strand har växt in i kostymen, minst sagt.

* Kevin Wennström, Kristianstad

Det har varit en tumultartad vecka för Kristianstad där man först släppte stjärnan Jacob Grönhagen till allsvenska Nybro Vikings och sen även tvingades konstatera att Ludvig Elvenes lämnar klubben. Ett svagare lag hade kunnat rämna under sådana förutsättningar, men i Kristianstad var det bara andra som klev fram och tog vid poängproduktionen. Kevin Wennström, som gör en stark säsong, visade vägen med mål mot Troja-Ljungby och noterade sedan 2+1 mot Karlskrona när hans lag tog ytterligare två meriterande segrar mot starkt motstånd. Imponerande med tanke på omständigheterna.

Kevin Wennström. FOTO: LEIF HELLERIN

*Felix Hälldahl, Vännäs

Det skapar säkerligen en del huvudbry för taktiskt orienterade coacher när 22-åringen suger på pucken i tid och otid, tar sig oväntade friheter på isen och rör om i grytan, men för oss som tittar på från sidan är det fantastiskt underhållande att se Hälldahl spela hockey. Han skäms så att säga inte för sig därute och bjuder på aviga dragningar och tar initiativ. I helgen fick han dessutom skaplig poängmässig utdelning med ett mål och tre assist och var på så vis inblandad i samtliga mål som Vännäs gjorde framåt. Forwarden går mot en riktigt stark säsong.

OMNÄMNANDE:

* Vallentuna klara för Allettan efter endast 14 spelade matcher

Inför säsongen nämndes Vallentuna som ett lag som om alla pusselbitar föll på plats skulle kunna vara med och slåss om den sista Allettan-platsen hela vägen in i slutomgångarna, men ingen hade kunnat förvänta sig att de skulle lyckas så bra som de faktiskt har gjort. När Hanviken besegrade Eskilstuna Linden i onsdags kunde Vallentuna-spelarna som var spellediga den kvällen fira Allettan-statusen i kavaj. Detta med endast 14 matcher spelade. Det är ett helt sanslöst starkt facit för ett lag som aldrig varit att betrakta som något fullfjädrat topplag. Att så tidigt vara klara för finrummet förtjänar ett omnämnande. Jussi Salo och hans mannar har verkligen visat att man kan komma riktigt långt med god arbetsmoral.

Jussi Salo. FOTO: LEIF HELLERIN

ARKIV: ALLA VECKANS LAG HÖSTEN 2023

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter