Äntligen match igen, derbydags!

Derbydags ikväll mot Borås på hemmaplan. Efter några veckors uppehåll pga Corona är båda lagen tillbaka på isen igen. ”Man får lite av den känslan att en ny serie drar igång, väldigt speciellt detta. Man får bara gilla läget och ta en dag i taget och påverka det vi kan påverka och göra det bästa ut av saken” säger Janne om kvällens drabbning. Det är två lag som är i stort behov av poäng som möts ikväll. Både Hanhals Kings & Borås HC har 3 raka förluster bakom sig. Hanhals Kings och är placerade på 10e plats i tabellen medans Borås HC ligger på 12e plats.

Tittar man på statistiken inför matchen är det mycket som talar för hemmavinst ikväll. Hemmalaget har 4 raka vinster mot Borås. Men det som gör matchen så intressant ikväll är inte bara båda lagens form utan det svajiga spelschemat som råder just nu i och med Coronan.

Hanhals Kings tränare Janne Ericson säger så här om kvällens drabbning:

Vi har tränat bra i 6 dagar och efter ett uppehåll på 9 dagar. De flesta spelare är tillbaka men vi saknar några som dras med skador och några är borta pga sjukdom.

Vi möter ett Borås idag som också haft uppehåll i sin verksamhet och som säkert är väldigt spelsugna. Vi gjorde en bra match mot dem senast och vann på bortaplan men det är
historia nu.

Jag vet att alla i laget och runt laget vill avsluta den har grundserien på bästa sätt i de kvarvarande matcherna. Det har sätt piggt ut de senaste dagarna och det är lovande. Alla är
spelsugna och vill visa upp sitt riktiga jag.

Det ska bliv väldigt inspirerande att få komma igång igen med matchandet. Jag hoppas för spelarnas skull att de gör en riktigt bra prestation ikväll och verkligen vågar släppa loss. Alla vet vad de kan utföra och när man gör det tillsammans för laget så brukar resultatet oftast bli bra.

Matchen sänds ikväll på https://play.staylive.se/hanhalskingsif/l/32274