Matchdags!

Efter någon veckas isträningar är det så dags för match då vi beger oss till Mariestad ikväll. Fjolårets kvalserielag blir en tuff start för vårt unga lag. Vi pratade med vår tränare, Per Ljusteräng om hans tankar inför matchen.

Hej Per och välkommen till Hanhals Kings. Högklassigt motstånd i form av Mariestads BOIS och bortaplan, hur går tankarna?

– Tack så mycket, det ska bli roligt. Kvällens motstånd är som det är men vi har fokus på vårt eget spel och prestation. Vi har tränat mest försvarsspel så det vore ju tillfredsställande om det även visar sig direkt.

Vad vill du se av de våra ikväll?

– Att vi visar bra attityd, att vi tävlar från första stund samt att vi klarar av att anpassa oss till tempot som jag förväntar att Mariestad sätter upp.

Är resultatet viktigt?

– Inte alls, såklart vill vi vinna men det är en träningsmatch och ska behandlas som en sådan. Kan vi få se lite struktur i spelet och lite goda intentioner så spelar resultatet mindre roll. Vi har ändå över en månad till seriestart. Vi får en fingervisning om hur vi ligger till om inte annat.

Är alla spelare tillgängliga?

– Ja, alla är friska och laddade att få visa upp sig i Hanhals Kings färger. Vi kommer att spela med sju backar och tolv forwards.

Lycka till!

– Tack