Veckans Lag # 52 – här är expertens val * ”Så man presenterar sig på Hockeyettan-nivå” * Kommentarer om alla spelare * ”Vägvisare”

Hockeyettan rivstartade med 37 matcher i mellandagarna. 

Vilka spelare kom med i årets sista Veckans Lag?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val.

Här är Veckans Lag #52 i Hockeyettan.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

De fyra nya serierna är igång. 

Det var fullt blås med matcher både torsdag 28 december och lördag 30 december.

Vilka spelare stack ut lite extra de omgångarna?

Experten Mikael Mjörnberg – som här listade grundseriens 25 bästa spelare – har såklart tagit ut Veckans Lag i Hockeyettan.

Här är säsongens tolfte Veckans Lag (vecka 52) med Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Oskar Blomgren, HC Dalen

HC Dalen nederlagstippades inför Allettan, men firar nyår som fullpoängare trots att man bara lyckats åstadkomma tre mål framåt. Tacka keepern Oskar Blomgren för det. Den unge målvakten har fortsatt att spela storartat, först genom att bara släppa en ynklig puck när storfavoriten Karlskrona lades på rygg i premiären och sedan genom att mota 37 skott och hålla säsongens fjärde nolla borta mot KRIF strax innan nyår. När 19-åringen spelar så inspirerat räcker det att utespelarna mäktar med ett eller två mål framåt per match. HC Dalen vinner ändå.

Oskar Blomgren. FOTO: MARCUS VILSON

BACKAR:

* Anton Brandhammar, Brödernas/Väsby

Den allsvenskt meriterade 26-åringen värvades till Brödernas/Väsby under hösten för att bidra med offensiv spets från backposition och det får man verkligen säga att han har gjort i öppningen av Allettan. I 5–0-segern mot Vallentuna noterades han för 1+2 och i lagens returmöte dagen innan nyårsafton var det han som klev fram och dundrade in det matchavgörande målet när det tycktes som förgjort för laget att trots ett sanslöst spelövertag lyckas få in pucken. Precis den vägvisare Brödernas/Väsby kommer behöva om de ska vara med i kampen om att gå hela vägen.

Anton Brandhammar, Brödernas/Väsby. FOTO: ERIK KRUSE

* Ludwig Stenvall, Clemensnäs

Liksom hela laget var rutinerade Stenvall trögstartad i grundserien, men tog sig mer och mer ju fler matcher som spelades och har klivit in som en riktigt imponerande kugge i öppningen av vårserien. Backen ska vara en av pjäserna som leder laget och det har han verkligen gjort i återstarten. I 4-3-segern över Örnsköldsvik bankade han dit två mål med sitt imponerande skott, men det hade kunnat bli betydligt mer än så. Stenvall var nämligen synnerligen yster och tycktes skjuta på i stort sett allt. Ett väldigt gott tecken inför fortsättningen.

Ludwig Stenvall. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

FORWARDS:

* Lukas Macklin, Troja-Ljungby

Det var ett tungt slag för Troja när spetsforwarden Jesper Emanuelsson valde att bryta upp för att istället signa med Karlskrona, men födde samtidigt en småoptimistisk fråga. Skulle kanske någon annan ta tillvara på tillfället och kliva fram i hans ställe? Svaret på den frågan har blivit ett rungande JA. Lukas Macklin som haft svårt att färga offensivt under sin tid i Ljungby och sköt totalt fyra mål på hela grundserien har verkligen antagit utmaningen. Forwarden har smaskat dit fem mål på två (seger)matcher och varit i allra högsta grad delaktig i att laget fått en flygande start på vårserien.

Lukas Macklin. FOTO: LEIF HELLERIN

* Marcus Kivelä Carlzon, Borlänge

Borlänge har haft svag offensiv produktion större delen av hösten och många trodde nog att om det skulle lossna i vårserien var det, det meriterade nyförvärvet Johan Skinnars som skulle stå för kanonerna. Men Marcus Kivelä Carlzon ville annat. 22-åringen från Västerås sköt ett äkta hattrick i första perioden av premiären och sänkte på det viset i stort sett favorittippade Strömsbro på egen hand. Totalt noterades han för 3+2 när masarna vann med 7-4 och givetvis kommer man med i Veckans Lag efter en så imponerande macka.

* Elias Callgren, Kalix

Det drällde in lån i Hockeyettan lagom till mellandagarnas omstart och den som förmodligen lyckades utmärka sig mest är Luleå-junioren Callgren som förutom två matcher som ombytt i SHL-truppen saknade tidigare seniorerfarenhet. Men det bekom inte den kraftfulle 19-åringen som på två matcher gjorde tre mål och ledde Kalix till två segrar. I premiären mot Clemensnäs satte han den matchavgörande pucken i förlängning och borta mot Vännäs visade han vägen med matchens första fullträff. Det är så man presenterar sig på Hockeyettan-nivå.

OMNÄMNANDE:

* Christoffer Törngren, Vimmerby

Det kunde förstås inte ha varit bättre regisserat. Efter att ha tränat med Vimmerby hela hösten valde den tungt SHL-meriterade forwarden till slut att skriva på för klubben och byta om i Hockeyettan. Ett mäktigt nyförvärv förstås. Men sagan accentueras av att han i sin första match för säsongen klev fram och sköt det matchavgörande målet borta mot Vimmerby-rivalen Tranås med bara minuter kvar av matchen. Så mycket bättre än så kan man knappast presentera sig. Christoffer Törngren kommer bli en viktig nyckel om Vimmerby ska lyckas nå hela vägen till kvalserien.

Christoffer Törngren. FOTO: ERIK HELLQUIST

LÄS MER: VH-kaptenen om drömstarten: ”En utmaning vi ser fram emot”

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens elfte lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Superenkät med över 40 spelare i Allettan * Bästa julklappen * Nyårslöfte * Tar ut bäste målvakt, back och forward * De sex lagen går till kvalserien