Veckans lag #1 – här är expertens val * ”Kort och gott konstatera DEN BÄSTE” * Kommentarer om alla spelare * ”Ett riktigt fynd” * ”Besten har börjat vakna”

Årets första Veckans Lag är här.

Här är spelarna som kom med.

Här är Veckans Lag #1.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Fullt blås i ligan torsdag-söndag med över 30 matcher totalt.

Vilka spelare stack ut lite extra de här omgångarna?

Experten Mikael Mjörnberg har såklart tagit ut Veckans Lag i Hockeyettan.

Här är säsongens trettonde Veckans Lag (vecka 1) med Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda spelare

MÅLVAKT:

* Jacob Crespin, Halmstad

Det var kanske inte den sanslöst skicklige målvaktens två svettigaste insatser – då var ju den här räddningen något värre – för säsongen då offensivt ganska begränsade KRIF och Visby/Roma stod för motståndet, men det krävs ändå en hel del av en målvakt för att hålla nollan och Crespin gjorde det två gånger det gångna veckoslutet. Halmstad gjorde 3–0 på båda sina motståndare och i samklang med det välsvarvade försvarsspelet räddade keepern totalt 42 skott utan att släppa minsta lilla puck förbi sig. Det börjar nästan bli tjatigt när 25-åringen går från klarhet till klarhet. Snart är det nog rent av så att vi kan sluta prata om honom som en av ligans bästa och kort och gott konstatera DEN BÄSTE.

Crespin. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

BACKAR:

* Oskar Hassel, Kristianstad

Kristianstad har presenterat sig för Hockeyettan-publiken som en lagmaskin som lugnt och tryggt tuggar på och staplar upp segrarna utan att det riktigt briljerar eller glänser. Då blir det sällan särskilt mycket snack om enskilda spelare. I alla fall inte om de befinner sig utanför den magiska trion i förstakedjan. Men fina individuella insatser har inte saknats och när Vimmerby besegrades med 6-0 klev 21-åringen från Åstorp fram som ett sylvasst powerplay-vapen. Oskar Hassel gjorde sina två första mål i Allettan och visade upp en mångfacetterad palett från blålinjen när han avlossade så väl slagskottskanonen som visade minst sagt snärtiga handleder med ett imponerande dragskott. Det sa bara pang.

Hassel. FOTO: LEIF HELLERIN

* Robin Nilsson, Enköping

Enköping har skramlat igång ordentligt efter en minst sagt skral höst och en stor anledning till det är att de rutinerade pjäserna har börjat ta ansvar. Framåt har kaptenen Tim Friberg och meriterade Daniel Andersson till exempel lett styrkorna med en stark poängleverans och från backposition har veteranen Robin Nilsson spänt musklerna. Tillsammans med Wilmer Lindblad är han lagets i särklass viktigaste back och i öppningen av vårserien har en spelat som en sådan också. Ovanpå det stabila spelet har också poängleveransen kommit. På helgens bortaturné bankade Nilsson in mål mot så väl Kalix som Clemensnäs.

Nilsson. FOTO: ERIK KRUSE

FORWARDS:

* Alexander Bjurström, Hudiksvall

Att 25-åringen lyst med sin frånvaro i målprotokollet större delen av säsongen hade möjligen fått fansen att tvivla en aning, men när Allettan återstartade efter nyårsfirande signalerade Bjurström med all önskvärd tydlighet att det inte finns någon anledning till oro. Pardonlöst sänkte han Hudiksvalls rival Sundsvall med ett hattrick och bejublades stort för sina kliniska powerplay-avslut. Av bara farten skickade han in ytterligare en puck och noterades för 1+1 när Piteå 3–0-besegrades i ett tidigt toppmöte på söndagseftermiddagen. Besten har börjat vakna.

Bjurström. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* George Diaco, Tranås

Den lille underhållaren från Kanada tycks inte skrämmas det minsta av att det nu är Allettan som gäller och därmed tuffare motstånd från den haussade söderserien. Istället har han fortsatt på samma spår som gjorde honom till en publikfavorit under grundserien. Diaco är en central pjäs i Tranås virvlande offensiv och öppnar is med sin härliga teknik lika väl som slår tjusiga passningar och pryglar puckar i nät. När Blekinge-drakarna KHK och KRIF lades på rygg i två minst sagt imponerande segrar sköt kanadensaren tre mål och assisterade till ytterligare ett. Här har sportchef Stefan Fransson gjort ett riktigt fynd.

Diaco. FOTO: ERIK HELLQUIST

* Victor Lindman, Alvesta

Veteranen har pryglat in poäng i division två genom åren, men aldrig gjort sig känd som någon större poängproducent på Hockeyettan-nivå. I helgen small det dock rejält. När nykomlingen Alvesta bärgade fyra viktiga vårseriepoäng via sudden-förlust hemma mot Forshaga och 4-1-seger borta mot Eskilstuna Linden var det Lindman som gick i bräschen för sitt lag. Han var inblandad i sju av de åtta mål hans lag lyckades åstadkomma och noterades totalt för fyra mål och tre assist. Precis den typen av leverans laget behöver för att lyfta i tabellen.

Lindman. FOTO: LEIF HELLERIN

OMNÄMNANDE:

* Carl Lidö, målvakt, ”Hanviken”

Nu är ju det här förvisso inte en spalt för att kommentera händelserna i Hockeyallsvenskan, men ibland måste det göras undantag. Som när en Hockeyettan-målvakt släpper in ett mål på två allsvenska matcher och är den främste aktören i en av Sveriges allra största klubbar. Medan Djurgården har haft Hugo Hävelid på äventyr med JVM-truppen har Hanvikens Carl Lidö varit inlånad som backup till Viktor Andrén och under veckoslutet valde storklubben att kasta in 20-åringen i hetluften. Lidö svarade med att hålla nollan i sin debut borta mot Nybro och släppte sen bara en puck hemma på Hovet mot Västervik. Två raka segrar, sanslöst starka insatser och lovord som inte ville ta slut. Den stora frågan efter showen är naturligtvis, får vi över huvud taget se honom i Hockeyettan igen?

Lidö. FOTO: ERIK KRUSE

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Superenkät med över 40 spelare i Allettan * Bästa julklappen * Nyårslöfte * Tar ut bäste målvakt, back och forward * De sex lagen går till kvalserien