Veckans Lag #2 – här är expertens val * ”Går inte att sluta imponeras” * Kommentarer om alla * ”En fantom längst bak”

Måndag – och såklart ett nytt Veckans Lag i Hockeyettan.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val.

Här är Veckans Lag #2.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vi lägger en ny, maffig vecka bakom oss i Sveriges största hockeyliga.

Det var ju matcher onsdag, fredag, lördag och söndag förra veckan.

Vilka spelare stack ut lite extra de här omgångarna?

De här, enligt experten Mikael Mjörnberg.

Här är säsongens fjortonde Veckans Lag (vecka 2) med Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Hugo Haas, Boden

Boden som lag har det väldigt kämpigt med målskyttet, men det spelar inte så stor roll när laget har två målvakter som ändå ger dem möjligheten att vinna varje match. Jacob Karlsson nollade Vallentuna och stod för helgens svettigaste räddning (mer om den längre ner) och tjecken Haas kommer från en ännu vassare vecka. Han gjorde en bra match i sudden-förlusten (1-2) hemma mot Sundsvall och var en fantom längst bak när toppmötet med Brödernas/Väsby slutade med seger (2-1). Hade det inte varit för Haas lika trygga som spektakulära spel hade hemmalaget förmodligen inte stått emot gästernas tunga tredjeperiodsforcering.

Haas. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

BACKAR:

* Dennis Fröland, Troja-Ljungby

Troja-Ljungby har hittat sin rytm i den södra vårserien och tuffar på, på ett ganska bekvämt sätt och veteranen Fröland befinner sig mitt i den stadiga pulsen. Han är att lita på i alla lägen i laget som släpper in ganska få mål och dyker gärna upp som den som avgör framåt också. När Troja sudden-besegrade Borås i så nära en riktig toppmatch man kan komma i vårserien var det just 31-åringen som hängde den avgörande pucken och totalt svarade för 2+1 i matchen. Totalt lastade han iväg 12 skott på mål under veckans två matcher, trots att han är back. Troja kan lita på Fröland.

Fröland. FOTO: LEIF HELLERIN

* Kevin Arvidsson, Boden

Som helhet har Boden förtvivlat svårt att göra mål, men laget spelar ett spelmässigt riktigt fint powerplay och i toppmötet med Brödernas/Väsby klev ett helt nytt vapen in i handlingarna. Underskattade 22-åringen Arvidsson som gjort ett mål under säsongens 22 första matcher laddade dunderkanonen och sänkte Brödernas/Väsby med två rappa mål och det var inte vilka avslut som helst. Snärten försvararen hade i handlederna när han fullkomligt dundrade in puckarna bakom Linus Ryttar är något de flesta backar bara kan drömma om.

Arvidsson. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

FORWARDS:

* Fredrik Forsberg, Brödernas/Väsby

Rutinerade Forsberg värvades till Brödernas/Väsbys storsatsning för att göra poäng och det är precis vad han gör i Allettan. Veckan som gick bjöd på tre matcher för laget och 27-åringen hittade in i målprotokollet i samtliga. Kanske inte så konstigt med tanke på vilket löd han har i skottet. Totalt svarade forwarden för 3+3 i veckan och var således inblandad i sex av de åtta mål hans lag lyckades göra. Hade fler tagit rygg hade laget förmodligen tagit fler segrar.

Forsberg. FOTO: ERIK KRUSE

* Hugo Rostedt, HC Dalen

Centern utsågs till kapten i HC Dalen inför den här säsongen och den gångna veckan ledde han verkligen genom exempel. När laget, som fått en överraskande stark start på Allettan, tog ytterligare en meriterande seger (5–3) över Mariestad gjorde Rostedt hattrick och när laget sedan gjorde en imponerande upphämtning från 0–3 till 3–3 fyllde han på ytterligare i målkolumnen. Totalt svarade 24-åringen från Nässjö för 4+1 i veckan och även om det i slutändan inte räknades i den officiella statistik satte han också en kylig straff i straffläggningen mot Vimmerby.

Rostedt. FOTO: MARCUS VILSON

* Hunter Godmere, Falu IF

Det går inte att sluta imponeras av kanadensaren och vilken skillnad han gör för sitt Falu IF. Ni kan historien om hur han kom in och frälste laget i höstas och på den vägen har det fortsatt nu när han är tillbaka med sitt rykande färska visum i bagaget. Den kanadensiska målmaskinen bankade in fyra nya mål i helgen, varav ett hattrick mot Kalix, när masarna tog två nya meriterande segrar. Falu IF smyger med i toppen av den norra vårserien. Det hade de inte gjort utan Godmere i laget.

LÄS MER: Värvningen efter nya succén: ”Jag känner mig bara välsignad”

Godmere. FOTO: SEBASTIAN RÖNNHOLM

OMNÄMNANDE:

* Boden-keepern Jacob Carlssons megaräddning

Det finns räddningar och så finns det räddningar. Carlsson såg ut att vara helt överspelad, målet låg till spillo givet…men på något mirakulöst sätt lyckades keepern få ut klubban och styra bort pucken bakom ryggen på sig själv. Den spektakulära räddningen hemma mot Vallentuna går att se om och om igen och kommer garanterat vara en av de highlights som vevas flitigast när säsongen ska summeras. Det var inte mer än rätt att 26-åringen fick kröna matchen med att hålla nollan.

LÄS MER: Se den galna räddningen här!

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Otäcka olyckan: Hammers kapten fick skridskoskena i ansiktet * ”Änglavakt – hade den tagit några millimeter längre ned kunde jag mist synen…”