Veckans Lag #7 – expertens val * ”Det är sanslöst häftigt” * Kommentarer om alla spelare * ”Guld värd”

Måndag betyder såklart ett nytt Veckan Lag i Hockeyettan. 

Vilka sex spelare stack ut lite extra under förra veckans alla matcher?

Experten Mikael Mjörnberg har gjort sitt val.

Här är Veckans Lag #7.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vi lägger en ny, intensiv vecka bakom oss med matcher onsdag, fredag, lördag och söndag.

Experten Mikael Mjörnberg väljer den här gången att lyfta fram följande sex spelare från dom omgångarna som spelades förra veckan. 

Här är säsongens nittonde Veckans Lag (vecka 7) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Tobias Sandberg, Mariestad

Säsongens insatser har inte varit lika bländande som 30-åringen gjort till vana att skämma bort oss med, men det börjar dofta slutspel utomhus och det tycks uppenbarligen som att det får keepern att steppa upp. Sandberg kommer från en helt briljant vecka där han varit med och lyft Mariestad rakt in i det heta slutspelsracet. Ville någon spela ner nollan han höll mot formsvaga HC Dalen kontrade keepern med en monumental insats där han motade 49 skott och vann matchen åt sitt lag borta mot Halmstad. Våren är kommen…

Sandberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

BACKAR:

* Tom Johansson, Halmstad

Skottet som öppnade målkontot och avgjorde matchen hemma mot Visby/Roma var en riktig bomb. Ett sådant där highlights-dunder som man bara vill se om och om och om igen. Men 25-årige Johansson som gör sin femte säsong i Hammers förtjänar erkännande för mer än sina offensiva åstadkommanden i Halmstad. Han har blivit en viktig del av det berömda kollektivet och spelar föredömligt uppoffrande i defensiven. En kugge man alltid kan lita på och som sprider trygghet omkring sig. Guld värd för Halmstad.

Johansson. FOTO: LEIF HELLERIN

* Rasmus Sörgardt, Brödernas/Väsby

Brödernas tycks ha vaknat och när Väsby-klubben är bra då är Rasmus Sörgardt bra. Den rutinerade backen har sakta men säkert börjat växla upp och spelar en stor roll i storsatsningens backbesättning. Över veckoslutet besegrade laget de båda toppkonkurrenterna Hudiksvall och Piteå och inte minst i den senare av matcherna visade backen sin klass. Han noterades totalt för tre assistpoäng och var inblandad i det mesta av det bästa Väsby bjöd på i matchen. Kommer bli fortsatt viktig i jakten på serieseger. 

Sörgardt. FOTO: ERIK KRUSE

FORWARDS:

* Casper Östberg, Borlänge

Forwarden har trots sin ungdom varit med och bidragit i Borlänges a-trupp i flera säsonger nu, men det är först den här vintern han på allvar iklätt sig rollen som en bärande spelare man kan lita på match in och match ut. Det har varit upplyftande att se och när masarna under veckan ordnade tre nya segrar (mot Enköping, Örnsköldsvik och Vännäs) hittade anfallaren nätet i samtliga. Totalt bjöd veckan på fyra mål och två assist och Östberg visar med all önskvärd tydlighet att han vill vara med och leda sitt lag till slutspel.

Östberg. FOTO: ERIK KRUSE

* Jacob Hansson Geidon, Kiruna IF

Kiruna IF var uträknade. Resultaten hade grinat emot, det hade varit kaos vid sidan av isen och säsongens avslutande del såg ut att bli en transportsträcka som bara skulle spelas av. Då åkte laget söderut över helgen och hämtade hem två segrar som gör att drömmen även om den fortsatt är tunn fortfarande lever. Mitt i allt stod rutinerade Hansson Geidon som sköt tre mål (varav ett matchavgörande) och gjorde totalt fem poäng i de två segermatcherna borta mot Hanviken och Nyköping. Den rutinerade pjäsen har hittat nätet fyra matcher i rad och vägrar ge slaget förlorat utan att i alla fall bjuda upp till ordentlig fight.

Hansson Geidon. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

* Charlie Forslund, Falu IF

Att matcha egna juniorer i a-trupperna är en het potatis som debatteras flitigt. Därför är det förstås kul att kunna lyfta fram en riktig framgångssaga. Från det tämligen modesta juniorlaget i J20 division 1 har 17-årige Charlie Forslund tagit klivet in i Falu IFs a-lag och blivit en av de ledande poängproducenterna. Han använder sin fysik på ett imponerande sätt och har alldeles uppenbart en näsa för poäng. Ynglingen snittar nästan en poäng per match i a-lagströjan och gjorde tre nya mål i veckan när Örnsköldsvik och Vännäs besegrades. Två av dem var direkt matchavgörande och totalt har Forslund avgjort tre matcher i vårserien. Det är sanslöst häftigt.

Forslund. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST

OMNÄMNANDE:

* Veckan då drakarna växlade upp

Det har varit en underlig säsong där många på förhand utpekade favoriter haft svårt att prestera på sin tilltänkta nivå, men veckan som gick var det som att något hände. Som om drakarna började växla upp. Karlskrona hängde som en utslagen boxare mot repen, men lyckades vända till seger borta mot Skövde och plockade en andra raka vinst i derbyt mot KRIF. Brödernas/Väsby slog tillbaka de två toppkonkurrenterna Hudiksvall och Piteå i två intensiva matcher, Mariestad bärgade fem poäng och spelade plötsligt bra hockey igen, Kristianstad plockade nya imponerande segrar och Boden som smugit lite i det tysta gjorde en urstark roadtrip genom Stockholmsområdet. Det kan inte tolkas som något annat än punkten där säsongen la i överväxeln och allvaret började på riktigt. Från och med nu blir det åka av.

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #4 – de kom med i säsongens sextonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #5 – de kom med i säsongens sjuttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #6 – de kom med i säsongens artonde lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Superguide – slutspelet i Hockeyettan våren 2024 * Så här går det till * Då avgöras slutspelsvalen * Alla matchdatumen