Veckans Lag #3 – här är expertens val * ”Han var en game changer” * Kommentarer om alla spelare * ”Gjorde precis det där som han värvats för”

Måndag betyder som allltid Veckans Lag här.

Så – vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val.

Här är Veckans Lag #3.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Fullt blås i Hockeyettan även förra veckan såklart med fajter onsdag, fredag, lördag och söndag (här är helgens alla resultat och målklipp).

Vilka spelare gjorde så bra ifrån sig att ta dom tar plats i Veckans Lag i Hockeyettan?

Dom här. 

Här är säsongens femtonde Veckans Lag (vecka 3) med experten Mikael Mjörnbergs kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Carl Malmqvist, Karlskrona

13 minuter och 52 sekunder in i bortamötet med Mariestad fick Viktor Kokman nog. Den rutinerade keepern klev av efter hemmalagets 3–0-mål och gav plats åt den unge adepten Carl Malmqvist som klev in och stoppade blödningen. 21-åringen gjorde omedelbart några svettiga parader och spelade sedan superstabilt resten av matchen när Karlskrona hämtade upp till 3-3 och fick med sig poäng hem. På söndagen fick Malmqvist förnyat förtroende och svarade genom att ta allt han skulle och hålla nollan mot Visby/Roma. Han var en game changer för KHK som plötsligt kan vädra morgonluft och kanske är han på väg mot att spela till sig förstaspaden?

Malmqvist. FOTO: LEIF HELLERIN

BACKAR:

* Felix Dahlroth, Boden

Boden hade en bedrövlig helg på resande fot när försvaret rämnade i 5-7-förlusten mot Hudiksvall och det sedan dessutom blev förlust med 1-5 mot Lindlöven. Med andra ord åkte försvararen Dahlroth förmodligen hemåt med bistra tankar. Men han stod faktiskt ut den gångna helgen och om man som back dundrar in ett hattrick är det självklart att man ska vara med i veckans lag. Och inte nog med att 25-åringen, som missade stora delar av grundserien på grund av skada, gjorde tre mål mot Hudik. Det var tal om kliniskt skytte dessutom. Oerhört snygga strutar. 

Dahlroth. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Olle Hellström, Strömsbro

Strömsbro hade en riktigt bra vecka med tre raka segrar som lyfte laget till serieledning i den norra vårserien och den reslige backen befann sig precis mitt i händelsernas centrum. När Enköping besegrades med 6-1 var han med i förspelet till matchens tre första mål, varav den första assisten var oerhört tjusig och poängproduktionen fortsatte mot Kalix där han gjorde både mål och assist som den självklaraste saken i världen. Framgången för laget och den rutinerade pjäsen tycks gå ganska mycket hand i hand.

Hellström. FOTO: ELIN GRANEBRANDT

FORWARDS:

* Otto Henell, Alvesta

I veckan fick Henell äntligen vara med och spela igen efter en längre avstängning och snacka om att han tycktes vara spelsugen efter att ha tvingats sitta på läktaren under hela uppstarten av 2024. Forwarden skickade in ett hattrick när Borås besegrades med 4–1 och trodde någon det var slut i målburken efter det trodde hen fel. Forwarden följde upp med två nya mål, varav ett var det matchavgörande, när Tyringe besegrades med 5-3. Anfallarens återkomst har tagit nykomlingen till en mäktig tredjeplats i den södra vårserien när vi börjar närma oss halvvägs.

Henell. FOTO: LEIF HELLERIN

* Oscar Haglund, Falu IF

Allting såg klappat och klart ut i säsongens tredje ”Slaget om Runn”. Borlänge var det klart bästa laget på isen och hade skaffat sig en stabil 4–1-ledning efter två perioder medan Falun såg små och valpiga ut. Det hela skulle bara defileras i mål när Oscar Haglund klev in i handlingen. På lite drygt fem minuter under tredje periodens andra halva mullrade den rutinerade trotjänaren in ett äkta hattrick och förvandlade en dyster kväll i Lugnets ishall till en klang- och jubelföreställning för hemmapubliken. Han plockade upp sitt lag på axlarna och sköt matchen till förlängning där pricken över i sattes med 17-årige Charlie Forslunds avgörande. Vilken kväll i Falun. 

LÄS MER: Hyllar 17-åringen efter avgörandet: ”Han är brutalt bra. Det är bara att titta och njuta”

Haglund. FOTO: ERIK KRUSE

* Ludwig Månegarm, Surahammar

Liket lever. Efter en väldigt svag start på vårserien har Surahammar sakta men säkert börjat kvickna till och i helgen blev det två segrar som gav laget luft i kampen om att undvika negativt kvalspel. I bräschen gick Ludwig Månegarm som värvades in från Hallstahammar i division 2 under juluppehållet. När Vännäs knappt besegrades med 5-4 sköt 22-åringen ett hattrick och i lika knappa 2–1 över Örnsköldsvik var det han som satte den matchavgörande pucken i boxplay. Rappa avslut där han befann sig på precis rätt ställe och han hade faktiskt bud på en hel del mer än de fyra mål helgen bjöd honom. Månegarm gjorde precis det där som han värvats för.

Månegarm. FOTO: ELIN GRANEBRANDT

OMNÄMNANDE:

* Markus Ruuskanens mäktiga målsvit

Vissa sviter är häftigare än andra och det går väl knappast att säga annat än att Tranås-forwarden Markus Ruuskanen är innehavare av en av de mäktigaste aktiva sviterna i Hockeyettan. Forwarden har gjort mål i åtta raka matcher, det vill säga samtliga matcher hans lag har spelat i Allettan södra sedan återstarten i mellandagarna. Det är ruskigt bra gjort och med sina nio mål totalt ligger han naturligtvis i topp i målligan i Allettan södra. Det är som att han inte kan missa. Snacka om att vara i zonen.

Ruuskanen. FOTO: ERIK HELLQUIST

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

15 frågor till KIF:s Jacob Hansson Geidon * Bäste han mött och spelat med * Om lagkamraten: ”Faktiskt helt värdelös på det” * Hyllar backen: ”Lurig jävel”