Veckans Lag #5 – här är expertens val * ”Prickat en sanslös form” * Kommentarer om alla spelare * ”Så levererar ett proffs” * ”Det kallas nog succévärvning”

Måndagar betyder ju Veckans Lag i Hockeyettan.

Så också i dag, såklart.

Vilka sex spelare utmärkte sig lite extra från förra veckans matcher?

Experten Mikael Mjörnbergs har nu gjort sitt val. 

Här är Veckans Lag #5. 

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Vi lägger en ny, intensiv vecka bakom oss med matcher onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag.

Experten Mikael Mjörnberg har nu funderat klart och väljer att lyfta fram följande sex spelare från dom omgångarna.

Här är säsongens sjuttonde Veckans Lag (vecka 5) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Jonathan Frykholm, Lindlöven

Tre matcher. Totalt två insläppta mål och två segrar som hade kunnat vara tre. 26-årige Frykholm kommer från en riktigt stark vecka. Borta mot Sundsvall under lördagen var målvakten ett monster som motade 40 skott och framstod som omutlig fram till att han tvingades kapitulera inför ett friläge med bara minuter kvar av matchen. Han var värd ett bättre öde och att studsa tillbaka med en nolla borta mot Piteå dagen därpå var urstarkt. Frykholm har fått dra ett tungt lass mellan stolparna i Allettan då kollegan William Kias går skadad och växt fram till en jätte. En underskattad målvakt som prickat en sanslös form.

Frykholm. FOTO: PIOTR ARVIDSSON

BACKAR:

* William Eckmyhl, Hudiksvall

23-åringen är så bra på en så konstant basis att det nästan går obemärkt förbi. Kväll efter kväll svingar han sitt passningsspö och ser till att sätta medspelarna i lysande lägen. Det allra mesta talar väl för att det här är sista säsongen vi får se den spelskicklige backen i Hockeyettan. I helgen klev han fram och visade vägen för sitt Hudiksvall med matchens enda mål borta mot Piteå. När laget vinner matcher är han för det allra mesta inblandad.

Eckmyhl. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Love Bergvall, Vallentuna

Ska man göra säsongens första (enda?) mål är det lika bra att se till att det är viktigt. 22-årige boråsaren Bergvall är väl snarare känd för sina defensiva kvaliteter, men valde i hemmamötet med Hanviken att följa med upp i ett anfall och skickade distinkt in den matchavgörande pucken i ett Stockholmsmöte där poängen betydde väldigt mycket. Tjusigt och viktigt på samma gång. Det är alltid kul när doldisar kliver fram och spelar nyckelroller och totalt noterades Bergvall för 1+1 i lördagssegern (2-1) över rivalen. 

FORWARDS:

* William Gustavsson, Halmstad

Halmstad Hammers är stekheta, spelar en väldigt sevärd hockey och kommer från en vecka där de har besegrat de två på förhand förmodligen största favoriterna i hela Allettan södra. 4–3 borta mot Kristianstad och 4–1 hemma mot Karlskrona (inför mäktiga 3941 åskådare). Vem har gått i bräschen för laget i båda fighterna? William Gustavsson så klart. Den hårt arbetande 22-åringen klämde med distinkta avslut dit matchens första mål i båda fighterna och stakade ut vägen mot seger. Han är minst lika het som laget, om inte ännu hetare.

LÄS MER: Hammers superlördag: ”Bara vi själva som sätter stopp för hur långt vi kan gå”

* Johan Skinnars, Borlänge

När Borlänge värvade veteranen Skinnars strax innan jul gjorde de det med en enda ambition. Att få in någon som kunde gå i bräschen för en fullständigt stagnerad offensiv. Det får man väl verkligen säga att den 34-årige forwarden har gjort. Han har axlat rollen som poängleverantör och gjorde en riktigt stark vecka den som gick. Två mål mot Surahammar följdes upp med 2+1 mot Wings och sedan ytterligare en kasse i förlustmatchen mot Strömsbro. Så levererar ett proffs.

Skinnars. FOTO: ESTER WENNSTRÖM

* Albin Säteri, Kalix

Kalix kanske ville att han skulle vara en hemlighet när de lyfte in forwarden från Tierp i division två i samband med transferdeadline utan att över huvud taget presentera honom. Men om det fanns någon lömsk plan med radiotystnaden förstörde Albin Säteri den ganska omedelbart genom att kliva in och ta Hockeyettan med storm. 23-åringen vars samlade Hockeyettan-cv bestod av två matcher på lån i Strömsbro säsongen 21/22 har på sina tre första matcher i Kalix dundrat in två mål och fyra assist och visat vägen till tre raka segrar. Det kallas nog succévärvning. 

Säteri. FOTO: HÅKAN HAGMAN

OMNÄMNANDE

* Brödernas rock’n’roll-deadline

Allt som allt var den transferdeadline som passerade i veckan ganska lugn. Det skedde en hel del transfers, men de riktigt stora transferbomberna uteblev. Förutom i Väsby. När de flesta andra av de storsatsande klubbarna blev utan brummade Väsby-bossen Tom Tärnström ut ett smatterband av förstärkningar. Han registrerade ett gäng riktigt spännande ynglingar i Rasmus Rudslätt, Dennis Good Bogg och Ludwig Laband och dammade av rutinerade backen Jacob Spångberg som ägnat säsongen åt att vila sig i form. Och så kronjuvelen där sportchefen brände av en trejd som skickade Ludvig Georgsson till Almtuna för spetsforwarden Carl Wassenius i retur. Vi kan väl kalla det kreativt sportchefande på en tunn marknad och resultatet lät inte vänta på sig. Vasse ”Wasse” som vunnit Väsbys interna poängliga de två senaste säsongerna levererade direkt och svarade för 1+3 i sin återkomst borta mot Nyköping. Det förtjänar ett omnämnande.

LÄS MER – intervju med Carl Wassenius: ”Slutmålet är självklart att gå upp”

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens sextonde  lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter 

Superguide – slutspelet i Hockeyettan våren 2024 * Så här går det till * Då avgöras slutspelsvalen * Alla matchdatumen