Veckans Lag #4 – här är expertens val * ”Ett skott som är alldeles för bra för Hockeyettan” * Kommentarer om alla spelare * ”Går från klarhet till klarhet”

Måndag igen – och såklart ett nytt Veckans Lag i Hockeyettan.

Vilka spelare kom utmärkte sig lite extra från förra veckans matcher?

Experten Mikael Mjörnbergs har gjort sitt val. 

Här är Veckans Lag #4.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Ja, det är full fart i Sveriges största hockeyliga den här tiden på året.

Förra veckan hade vi återigen matcher onsdag, fredag, lördag och söndag – resultat och målklipp från helgens matcher hittar du här – och experten Mikael Mjörnberg väljer att lyfta fram följande sex spelare från dom omgångarna.

Här är säsongens sextonde Veckans Lag (vecka 4) med kommentarer om alla utvalda spelare.

MÅLVAKT:

* Daniel Fahlström, Nyköping

Den rutinerade keepern har varit så länge i ligan och Nyköping att man nästan tar honom för given, men 28-åringen fortsätter leverera på en väldigt hög nivå. I symbios med att årets upplaga av Nyköping växt ut till ett riktigt kämpargäng har även Fahlström levererat starka insatser mellan stolparna. Veckan som gick stoppade han totalt 55 skott och släppte bara en puck vardera per match när de två topplagen Lindlöven och Hudiksvall lades på rygg. Framför allt den svettiga insatsen mot svåra Hudik imponerade. Fahlström sprider en trygghet omkring sig och ger laget möjligheten att vinna varje kväll.

Fahlström. FOTO: LASSE JANSSON

BACKAR:

* Felix Dahlroth, Boden

Hade lagkamraterna varit lika heta som backen Dahlroth hade Boden plockat betydligt fler poäng och förmodligen tronat i toppen av den norra Allettan. För Dahlroth är så stekhet att han hittar in i Veckans lag för andra veckan i rad. Den avgörande straffen han satte borta mot Vallentuna var pardonlös och i prestigemötet med Brödernas/Väsby var han precis lika vass i powerplay som veckan innan mot Hudiksvall. Två distinkta kassar blev det den här gången. Han sitter inne med ett skott som är alldeles för bra för Hockeyettan. En specialist om är en fröjd att skåda.

Dahlroth. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Anton Blomberg, Mariestad

Laget förlorar matcher och defensivt uppvisas brister som gör att det ramlar in billiga mål, men det finns ändå något positivt att skriva hem om när det kommer till backsidan i Mariestad. Det borde pratas mer om bombaren Blombergs omskolning från forward till back. Han har definitivt spelförståelsen för att kunna göra sig från bakplan, men än viktigare, han har kommit till ännu bättre med sitt väldiga skott. Som back hamnar Blomberg ständigt i situationer varifrån det passar perfekt att lossa bössan och i Allettan har han på slutet gjort mål i var och varannan match. Den gångna veckan smackade han dit puckar mot både Kristianstad och Visby/Roma. Att det inte räckte till segrar är någon annans huvudbry.

Blomberg. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD

FORWARDS:

* Oskar Ståhl, Hanviken

Sollentuna-produkten har ökat sitt poängsnitt i Hanviken för varje säsong och har verkligen kommit in i ett poängstim den senaste tiden. I den imponerande hemmasegern mot Hudiksvall sköt 24-åringen ett hattrick och han hittade in i målprotokollet igen bara några dagar senare mot Lindlöven. För ett lag som haft det lite trögt med målskyttet är det viktigt när nya stjärnor kliver fram och kanske kan Ståhl vara svaret på vem som ska göra det framåt för annars så defensivt starka Hanviken.

Ståhl. FOTO: ERIK KRUSE

* Marcus Kivelä Carlsson, Borlänge

Borlänge har fyllt på med rutinerade poängpjäser som Martin Janolhs och Johan Skinnars, men det är genombrottsmannen Marcus Kivelä Carlsson som fortsätter gå i bräschen för lagets poängproduktion. Den 22-årige Västerås-produkten gör en gnistrande vårserie och befann sig mitt i händelsernas centrum även veckan som gick. Hans övertidsassist till Casper Östbergs avgörande 3-2-puck hemma mot Örnsköldsvik var tjusigt och söndagens 10-5-kross av Vännäs bjöd på ett nytt hattrick och totalt fem friska poäng för forwarden som går från klarhet till klarhet.

* Joel Holmli, Strömsbro

Strömsbro har radat upp åtta raka segrar, tagit ett bastant grepp om förstaplatsen i tabellen och Joel Holmli har klivit upp som lagets främste målskytt i vårserien. Veckan som gick bjöd på ordentligt löd i bössan när 20-åringen först gjorde två mål på Örnsköldsvik (seger med 6-3) och sedan följde upp med ett hattrick hemma mot Enköping (5-2). Totalt bjöd veckan på sex pinnar så väl för laget som för forwarden och Holmli har visat sig vara svaret på vilka som ska göra poängen bakom lagets mer etablerade poänggörare.

Holmli. FOTO: FLYWOOD STUDIO

OMNÄMNANDE:

* Efterlängtade återkomster i målprotokollet

Veckan som gick bjöd på två minst sagt efterlängtade återkomster som båda blev målsuccéer. Ifjol gjorde forwarden Lucas Ekholm 16 mål på 31 Hockeyettan-matcher och var en offensiv dynamo för Eskilstuna Linden, men den här säsongen har han inte spelat något alls på grund av skada. Men i onsdags var det äntligen dags igen, då gjorde 21-åringen comeback och det behövdes inte mer än åtta minuter och femtiotre sekunder innan han återigen hittat in i målprotokollet. Pytsen betydde 1-0 och Ekholm ledde sitt lag till första trepoängaren i vårserien (3-2 mot Tyringe). Skaplig comeback.

Alla minns väl Sebastian Borgs gästspel i KRIF under hösten? Han blåste liv i offensiven, gjorde nio poäng på sex matcher och väckte laget. När han kallades tillbaka till Kalmar gjorde inte KRIF mål på sex raka matcher. Men nu är han tillbaka, inte bara på lån, utan som lagets spelare fullt ut och ingen blev väl förvånad när han noterade 1+1 och sköt det matchavgörande målet borta mot Visby/Roma (2-1) i sin återkomst, som dessutom var seriematch nummer 300 i ligan. Få spelare är så viktiga för sitt lags offensiv som Sebastian Borg helt uppenbart är för KRIF.

Borg. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

ARKIV: ALLA VECKANS LAG 2023/24

LÄS MER: Veckans Lag #39 – de kom med i säsongens första lag

LÄS MER: Veckans Lag #40 – de kom med i säsongens andra lag

LÄS MER: Veckans Lag #41 – de kom med i säsongens tredje lag

LÄS MER: Veckans Lag #42 – de kom med i säsongens fjärde lag

LÄS MER: Veckans Lag #43 – de kom med i säsongens femte lag

LÄS MER: Veckans Lag #44 – de kom med i säsongens sjätte lag

LÄS MER: Veckans Lag #45 – de kom med i säsongens sjunde lag

LÄS MER: Veckans Lag #46 – de kom med i säsongens åttonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #47 – de kom med i säsongens nionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #48 – de kom med i säsongens tionde lag

LÄS MER: Veckans Lag #49 – de kom med i säsongens elfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #53 – de kom med i säsongens tolfte lag

LÄS MER: Veckans Lag #1 – de kom med i säsongens trettonde lag

LÄS MER: Veckans Lag #2 – de kom med i säsongens fjortonde  lag

LÄS MER: Veckans Lag #3 – de kom med i säsongens femtonde  lag

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Se höjdpunkter