Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 12 * Kommentarer om alla spelare * ”Direkt magiskt”

Måndag betyder ju Veckans Lag i Hockeyettan.

Så också i dag.

Vilka spelare kom med den här gången?

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 12.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Slutspelet går in i sin sista, intensiva del och på söndagen blev det klart att Piteå och Nybro följer med Väsby, Hudiksvall, Kalmar och Troja-Ljungby till kvalserien, som startar på torsdag. 

Vilka sex spelare i veckans semifinalerna fastnade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg för?

Här är Veckans Lag vecka nummer 12 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* John Westermark, Piteå 

Läget kunde inte ha varit mer otacksamt för den rutinerade 29-åringen. I januari var han med om en olycka med en såg där han kapade av sig toppen av ett finger och har sedan dess egentligen inte gjort annat än stått bredvid och pushat Johannes Sundström som gjort det bra mellan stolparna. Men när den unge arvtagaren skadade sig i förlängningen av match tre kastades Westermark tillbaka in i hetluften och har gjort det lysande sedan dess. Han spelar med ett specialskydd för sitt amputerade finger och hans spel första perioden i den femte och direkt avgörande semifinalen mot Mariestad var direkt magiskt. Att han fick kröna insatsen med en hållen nolla och kvalserieavancemang var inte mer än rätt.

BACKAR:

* Christian Lindberg, Troja-Ljungby

Troja-Ljungbys backsida är så jämnstark att den ibland passerar som ett anonymt kollektiv som gör ett väldigt bra jobb. Men bland betydligt mer namnstarka kollegor går Lindberg från klarhet till klarhet varje kväll. Han värvades från Vimmerby inför säsongen som en lovande back med en del utveckling kvar och den har kommit. Klok med puck, drivande i offensiven och hela tiden rätt placerad. En gedigen back som gjort en stark semifinalserie mot Karlskrona.

* Martin Fransson, Karlskrona

Karlskrona gick på semester med rak rygg efter två slugger-matcher mot Troja-Ljungby och backen Fransson var en av dem som verkligen visade att han ville hålla liv i säsongen. Totalt gjorde han 1+3 i säsongens två sista matcher och hade då dessutom ytterligare en puck inne som han rånades på efter en förtidig avblåsning. Men utöver poängen spelade han enormt drivet, tog pucken till mål och ville vara med och kreera. Till och med i den maratonlånga förlängningen i match fyra där Karlskrona gick kort på backar och det bitvis såg ut som att han behövde både syrgas och dubbla kryckor för att orka ta sig fram fortsatte Fransson försöka. Det var en fin avslutning och en manifestation av att falla med flaggan i topp. 

FORWARDS:

* Magnus Isaksson, Piteå

Piteås evigt unge veteran hade en period på dryga två månader under Allettan och slutspelet där han inte gjorde mål en enda gång. Som om lödet var slut efter en lång karriär i målskyttet och poängmakandets tjänst. Men det visade sig att 36-åringen bara sparade på krutet tills det som bäst behövdes. När Piteå skickade Mariestad på semester var det Isaksson som gick i bräschen. Han visade att gammal är äldst när han i ett ganska pressat läge sköt matchens två första mål (här kan ni se 2–0) i femte och avgörande och tillslut noterades för ett hattrick. Ledare kliver fram i de viktigaste situationerna.

* Victor Crus Rydberg, Kalmar

Det var Crus Rydberg-show när Kalmar stängde igen matchserien mot Sundsvall med 5-0 i den fjärde matchen. Stjärnan var inblandad i samtliga mål, noterades för 3+2 och hade lekstuga med bortkollrade Sundsvalls-spelare. Det var imponerande. Kvällen innan var resultatet kanske inte lika muntert för Kalmar, men smörpassen centern skickade till målskytten Tatu Kokkola i powerplay är en sådan där repris man kan se igen och igen och igen utan att någonsin bli mätt.

* Eddie Levin, Vimmerby

Det var inte långt borta att den egna produkten lyckades skjuta Vimmerby till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Han satte den matchavgörande pucken på hemmaplan när laget kvitterade till 2-2 i matcher och tvingade fram en direkt avgörande fight och väl där var han på väg att sänka Nybro Vikings. Levin sköt två psykologiskt väldigt viktiga mål i Liljas Arena och var tillsammans med kedjekamraterna Jacob Karlsson och Anton Carlsson den som bar Vimmerby. Det hade varit värt ett bättre öde än att falla på målsnöret så som nu blev slutresultatet.

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 8  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 9  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 10  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 11  – KLICKA HÄR!

Samlar på hockeyhandskar från Hockeyettan * Så började det * Kalix-fotografen Oliver Åström om sin udda hobby

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!